Розділ Події

Керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ звершив Божественну Літургію у Свято-Димитріївському храмі села Судилків

Автор 25 жовтня 2024, 13:30

У пʼятницю 25 жовтня 2024 року, напередодні дня памʼяті великомученика Димитрія Солунського, керуючий Хмельницькою єпархією на запрошення настоятеля протоієрея Сергія Скоробогатого відвідав Шепетівський благочинний округ та звершив Божественну Літургію у Свято-Димитріївському храмі села Судилків.

Його Високопреосвященнству співслужили: благочинний Шепетівського благочинного округу, настоятель храму Святих першоверховних апостолів Петра і Павла села Гриців протоієрей Василь Павлюк; настоятель Свято-Димитріївського храму села Судилків протоієрей Сергій Скоробогатий; настоятель Свято-Михайлівського храму села Білокриничча протоієрей Мирослав Васьків; настоятель Свято-Михайлівського храму села Поляна протоієрей Роман Ерзак; настоятель храму Святого апостола і євангелиста Іоана Богослова села Чотирбоки протоієрей Володимир Паращук; настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору міста Шепетівка протоієрей Василь Гетьман; настоятель Свято-Покровського храму села Травлин протоієрей Валентин Омелянчук; настоятель Свято-Михайлівського храму села Плесна ієрей Василь Пасемко; настоятель Свято-Покровського храму села Серединці, ієрей Олег Камінський та протодиякон Юрій Ящишен.

Під час богослужіння архієпископ Павло возніс особливу молитву до Господа Бога в час нашестя ворогів. Також за Літургією лунали молитвослівʼя за українських захисників та захисниць, за мир і за тих, хто віддав своє життя і невинно загинув у російсько-українській війні.

Після запричасного стиха зі словом проповіді до людей звернувся протоієрей Володимир Паращук.

На завершення молитовних урочистостей Високопреосвященнійший владика подякував духовенству та парафіянам за спільну молитву та привітав присутніх з прийдешнім храмовим святом, а також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України відзначив активних парафіян храму високими церковними нагородами.

У свою чергу настоятель протоієрей Сергій Скоробогатий подякував архієпископу Павлу за візит, спільну молитву та добрі слова вітань і побажань, подарувавши владиці букет троянд.

Завершилось богослужіння уставним многоліттям.

Хмельницька Єпархія Православної Церкви України

0
репостів
0
репостів