На території гідрологічної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Озеро Святе», що у Шепетівському районі, розквітло латаття біле (Nymphaea alba). Про це розповіли у Національному природному парку "Мале Полісся".
Гарним представником раритетної рослинності Національного природнього парку «Мале Полісся», що у Шепетівському районі, є болотянка звичайна або шейхцерія болотна (Scheuchzeria palustris) – багаторічна реліктова рослина, яка занесена до Червоної книги України.
З нагоди відзначення 28 річниці ухвалення Конституції України у Шепетівській міській бібліотеці для дітей і дорослих №2 відбулась година державності «Конституція України – моє життя», за участі заступника міського голови Галини Безкоровайної, працівників галузі культури та активної молоді громади.
Протягом декількох останніх днів на території Національного природного парку "Мале Полісся"  працювала група досвідчених орнітологів, науковців, у складі кандидата біологічних наук, доцента кафедри біології та екології Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Миколи Дмитрович Матвєєва та кандидата біологічних наук, доцента Ігоря Олеговича Кушнарьова.
У Національному природному парку "Мале Полісся", що розташований на теренах Шепетівського району, зацвіла чарівна червонокнижна рослина. Має вона миловидну назву - любка зеленоквіткова.
10-15 червня 2024 року Хмельницьким обласним центром краєзнавства, туризму та екологічного виховання учнівської молоді проведено ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для середньої та старшої вікових груп на території Голосківського ліцею Гуменецької територіальної громади Кам’янець-Подільського району.
Росичка круглолиста (Drosera rotundifolia) – дивовижна рослина, яка зростає на болотистих і вологих місцях. Науковці Національного природного парку "Мале Полісся" спіймали в об'єктив такого маленького "мисливця" на комах.
Учитель біології Полянської гімназії (Судилківська громада) Роман Рабчевський започаткував традицію здійснювати “експедиції вихідного дня”. Біолог досліджує рослинний та тваринний світ рідного краю.
0
репостів
0
репостів