Згідно з Указом Президента України від 13 червня 2023 року, День медичного працівника в Україні тепер відзначається щороку 27 липня. Напередодні свята у Шепетівському районі відбулись урочисті заходи із відзначення почесними нагородами представників галузі охорони здоров’я.
На виконання листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів №11.3.2-3/14667 від 16 липня 2024 року, щодо віялових та аварійних відключень електроенергії, що своєю чергою впливає на виробництво та обіг харчових продуктів, спеціалістами Шепетівського районного управління проведено ряд заходів щодо інформування операторів ринку.
З настанням літа, фахівці державної установи «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», щотижнево, проводять моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм у місцях масового відпочинку населення. Таких місць, які мають офіційний статус, на території Хмельницької області є 8.
Сьогодні, 18 липня, Шепетівську багатопрофільну лікарню з робочим візитом відвідав заступник міністра охорони здоров’я України Петро Ємець. У ході візиту посадовець проінспектував роботу відділення реабілітації, з метою перевірки дотримання вимог, аналізу потреб відділення щодо забезпечення персоналом та посилення його сучасним обладнанням.
Від 11 липня 2024 року з полиць магазинів мають зникнути ароматизовані цигарки, тютюн для самокруток, електронні сигарети та рідини до них. А на всіх упаковках тютюнових виробів мають бути розміщені комбіновані медичні попередження. Цього вимагає закон України № 1978-XI, який набув чинності рік тому — 11 липня 2023 року.
У Шепетівській громаді вконтре звернули увагу на небезпечну рослину, яка здатна викликати серйозні опіки на шкірі людини - борщівник Сосновського. Шепетівські комунальники безуспішно боряться з цією рослиною щороку.
У Шепетівській багатопрофільній лікарні на базі консультативно-діагностичної поліклініки та відділення невідкладної медичної допомоги функціонують кабінети ендоскопічних досліджень, де проводяться ендоскопічні дослідження, які дозволяють оцінити стан стравоходу, шлунка та кишечника.
Щороку 14 червня вся міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день донора крові. У КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» впродовж місяця здали кров близько 100 осіб, а за рік близько 1500 осіб надали свою кров.
0
репостів
0
репостів