Перистальтичний насос і його застосування у промисловості

elro1 newПерші перистальтичні насоси почали використовувати у медицині, адже процес перекачування рідин відбувається практично у стерильних умовах. Все завдяки тому, що рідина контактує лише зі шлангом, тож такі насоси ще називають шланговими. У промисловості обладнання mir-nasosov.com.ua широко використовують для перекачування не тільки рідин, а й в'язких речовин, полегшуючи транспортування сировини для виробництва різного роду продукції.

Принцип роботи перистальтичних насосів

Обладнання має свої особливості та принцип роботи, де перекачування рідин відбувається завдяки механічному впливу насоса на шланг. За рахунок тиску роликів ротора на його зовнішню сторону і відбувається переміщення робочих речовин, які можуть мати різну в'язкість. Це можуть бути як пасти, клеї, концентрати, фарби, так і шпаклівки, м'ясні фарші тощо.

Peristaltic pump 1Такий процес часто порівнюють з видавлюванням зубної пасти з тюбика. Особливість перистальтичного насоса - мінімізація контактів робочих рідин з іншими елементами обладнання, окрім як зі шлангом. Це дозволяє організувати на виробництві стерильні умови. До того ж сам шланг виготовляють з матеріалів, які практично не виділяють сторонніх речовин, часто це, як правило, силікон. Також використовують для виробництва натуральний або синтетичний каучук, полімери, які можуть для надійності армувати.

Сфери застосування

Насоси з гнучкими трубками широко використовують у медицині для діалізу, операцій, лабораторних дослідженнях, у побуті для акваріумів, каналізації шламу, а також у:

  • сільському господарстві, де насоси використовують для вилучення соку;
  • виготовленні харчових продуктів, наприклад, подачі рідин для ліній виробництва;
  • хімічній промисловості, для виробництва фарб, пігментів, фармацевтичних препаратів, а також у системах дозування речовин у посудомийках чи пральних машинах;
  • інженерно-виробничій сфері, де необхідно подавати, наприклад, бетон.

Де придбати?

Якісні сертифіковані перистальтичні насоси з можна придбати в Україні. Обладнання від американського бренду ELRO доступне для замовлення на ресурсі компанії "Далгакіран" (Київ). Купуючи тут промислові насоси, замовник може бути впевненим у якості продукції, адже:

  1. Компанія є офіційним дилером, тож надає офіційну гарантію.
  2. Надає кваліфікований сервіс та обслуговування.
  3. Підбір моделей проводить досвідчений персонал, який обере оптимальний варіант для вирішення завдань клієнта.
  4. Ціна відповідає якості продукції.

Для оформлення замовлення достатньо залишити заявку, після чого менеджер зв'яжеться з замовником та допоможе підібрати необхідний насос для виробництва.

0
репостів
0
репостів