Кондиціонер: різновиди і застосування

Часто так буває, що взимку усім нам хочеться тепла і сонця. Зробити це можна просто змонтувавши систему опалення https://batiscaf-3t.com.ua/uslugi/otoplenie/montazh-otoplenija-v-chastnom-dome/. А от що робити коли приходить гаряче літо і ми починаємо страждати від виснажливої спеки? Особливо важко доводиться тим, хто весь літній сезон змушений проводити в офісних приміщеннях. Вихід простий: потрібно придбати кондиціонер, який охолодить повітря в приміщенні і допоможе зробити ваше перебування там більш комфортним. Щоб визначитися з найбільш відповідною моделлю кондиціонера, розглянемо усі його різновиди.

Різновиди кондиціонерів

За конструкцією всі побутові кондиціонери діляться на моноблокові і двоблокові (останні ще називають спліт-системами). При цьому в залежності від способу монтажу моноблокові можуть бути 

  • віконними,
  • підлоговими (мобільними).

А спліт-системи у свою чергу поділяються на:

  • настінні, 
  • стельові, 
  • касетні,
  • канальні.

Моноблокові кондиціонери91055648 images 12582120784 600x600.jpg.pagespeed.ce.KE4 LiLua7

Моноблокові кондиціонер, як випливає з його назви, є цілісною конструкцією. В його корпус вбудовано все необхідне для охолодження або обігріву приміщення - компресор, конденсатор, випарник, вентилятор, повітряний фільтр і блок управління. Найчастіше подібні кондиціонери можна побачити в офісних або виробничих приміщеннях, хоча у квартирах і приватних будинках вони теж ще деколи зустрічаються.

Головними перевагами моноблокових кондиціонерів є низька вартість і простота монтажу, що не вимагає участі професійних монтажників зі спецобладнанням. Однак вкрай низька їх продуктивність і високий рівень створюваного ними шуму ведуть до того, що популярність подібних систем з роками все сильніше і сильніше падає.

Віконні моноблоки, як нескладно здогадатися, вбудовуються в віконний проріз. Якщо рама вікна дерев'яна, зробити це не важко. Якщо ж вашому будинку встановлені пластикові вікна зі склопакетами, буде потрібно заміна однієї стулки на нову - з отвором під розмір кондиціонера.

productimage1334824995.jpg.pagespeed.ce.ewHl8nHyuzНа підлогу (мобільний) кондиціонер встановлюється поблизу вікна, а гофрований повітропровід виводиться за межі приміщення через прочинені стулки вікна або ж через врізування в скло з герметизацією стиків. Подібні кондиціонери підкуповують, перш за все, саме своєю мобільністю: пристрій легко можна переміщати між кімнатами, а при необхідності навіть відвезти на літо на дачу і під'єднати там.

Вони незамінні для тих, хто часто міняє місце проживання, наприклад, переїздить з однієї квартири на іншу. З недоліків мобільних кондиціонерів можна виділити обмежену потужність, підвищений шум при роботі, необхідність вручну видаляти конденсат.

Двоблокові (спліт-системи) кондиціонери

Двоблоковий кондиціонер, він же спліт-система, складається з двох частин - зовнішнього блоку, що монтується на зовнішній стіні будівлі, і внутрішнього блоку, наявного всередині приміщення. У зовнішньому (вуличному) блоці розміщуються компресор і конденсатор, у внутрішньому (кімнатному) - випарник. Між собою ці два блоки з'єднані трубками, по яких циркулює холодоагент.

Один з різновидів таких кондиціонерів - спліт-система, в якій на один, але досить потужний зовнішній блок доводиться кілька внутрішніх.

Спліт-системи сьогодні є найбільш популярними пристрої для підтримки комфортного клімату в приміщенні. Це не дивно, адже вони відрізняються низьким рівнем гучності, більш ефективні, ніж співмірні за потужністю моноблоки, і при цьому економно споживають CH F18NK 600x600.jpg.pagespeed.ce. un2ySOvfWелектроенергію.

Для багатьох потенційних покупців істотний вплив на вибір може надати той факт, що більшість двоблокових кондиціонерів не можуть працювати при мінусовій температурі повітря на вулиці.

Так само як і моноблокові кондиціонери, двоблокові діляться на кілька типів залежно від способу монтажу:

  1. Настінні двоблокові кондиціонери - найпопулярніша і найпоширеніший різновид цього кліматичного обладнання. Понад 80% продаваних сьогодні спліт-систем відноситься саме до цього типу. Досить компактний їх внутрішній блок, як правило, має симпатичним дизайном і непогано вписується практично в будь-який інтер'єр.
  2. Стельові спліт-системи - ідеальний варіант для офісних або торгових приміщень з великою площею скління. Скляні стіни непридатні для монтажу внутрішнього блоку настінного типу, найбільш оптимальним варіантом в цьому випадку буде розміщення його на стіні, або біля стіни - під стелею або на підлозі.
  3. У касетному кондиціонері охолоджене повітря подається через нижню панель випарного блоку. При цьому повітряні потоки направляються в усі чотири сторони, що робить кондиціонування рівномірним і м'яким. Ще одним великим гідністю касетних моделей є можливість підмішувати в повітря приміщення порцію свіжого, для цього достатньо прокласти додатковий повітропровід, що веде за межі будівлі.
  4. 345Канальні кондиціонери, так само як і касетні, призначені для установки за підвісною стелею і використовуються на великих об'єктах, в тому числі промислових і напівпромислових. Струмінь прохолодного повітря спрямовується канальною спліт-системою за спеціальним повітропроводу, вбудованому в бічну панель внутрішнього блоку, причому подібних повітроводів може бути два, п'ять, десять і більше. Так само як і касетні кондиціонери, канальні створюють можливість рівномірного розподілу охолодженого або нагрітого повітря по приміщенню (а при наявності декількох повітропроводів - по декількох приміщеннях) і внесення порцій свіжого зовнішнього повітря.
0
репостів
0
репостів