Як обрати склопакет і на що варто звертати увагу при покупці?

WDS Classic cornerНайбільш популярними та практичними вікнами сьогодні є пластикові, які складають хорошу конкуренцію дерев'яним. Однак, при їх виборі варто звертати увагу на ряд параметрів, аби забезпечити затишок в оселі та вберегтися від занадто швидкої заміни пакетів. Надійні виробники від https://winmart.com.ua - половина успіху у виборі склопакетів, адже лише компанії з багаторічним досвідом не тільки завоювали прихильність українців, а й встановлюють дійсно якісні продукти. Як їх обрати та на чому зосередити свій вибір при покупці пластикових вікон, читайте далі.

Зосереджуємо увагу на деталях

Ринок пластикових вікон має перелік виробників, які роками тримають "руку на пульсі", використовуючи сучасні технології виготовлення склопакетів та удосконалюючи свої вироби. Серед таких, зокрема, Rehau, Aluplast, WDS, які відрізняються якісними енергоощадними склопакетами.

Однак, для початку варто звертати увагу на зовнішній вигляд виробу, який зможе розповісти про збірку вікна та його добротність:

  • на поверхні вікон не має бути тріщин, відколів, подряпин та інших дефектів;
  • зварні шви мають бути добре зачищені та мати акуратний вигляд;
  • штапики мають ідеально стикуватись у кутах та не мати щілин;
  • саме скло пакета має бути не менш як 4 мм, а в ідеалі - 6;
  • запірні механізми мають чудово працювати чітко та плавно.

Який склопакет обрати - одно-, дво- чи трикамерний?

Від кількості скла, які використовують у виготовленні склопакетів розрізняють однокамерні, двокамерні та трикамерні види виробів. Остані, для прикладу, використовують в екстремальних умовах у холодних регіонах. Оскільки Україна має помірний клімат, то зазвичай у приміщеннях встановлюють 1, 2-камерні склопакети.

Так, однокамерні мають 2 скла з 1 камерою між ними, а двокамерні - 3 скла з парою камер усередині. Також розрізняють спеціальні енергоощадні вироби, які мають наповнення камер з інертного газу (може бути аргон) з дуже низьким коефіцієнтом теплової провідності. Тут використовують спеціальне скло, що ніби зберігає тепло.

Монтажна ширина, кількість камер профілю і товщина армування

Як правило, у кожного виробника є спеціальні зразки склопакетів, де можна чітко побачити їх внутрішню структуру. Якщо розглянути ближче, то можна побачити, що порожнина склопакета поділена на комірки, а повітря, яке сконцентроване у них працює як теплоізолятор.

Глибина цих комірок визначає ступінь теплоощадних властивостей профілю. Тобто чим більше камер у склопакеті і більша глибина комірок, тим ширша рама і монтажна глибина. Остання має бути в рамках 6 - 7,5 см.

Крім того, метал, який встановлений у профіль вікна має визначати товщину армування, яка має бути не меншою ніж 1,2 мм.

Фурнітура

Не усі клієнти цікавляться такою важливою функцією вікна як провітрювання. Але такі клапани клімат-контролю повинні бути встановлені завчасно. Чудово виконують функцію провітрювання спеціально встановлені гребінки, які можуть регулювати кут відкривання вікна.

Окрім того, якщо у домі є діти, можна потурбуватися про додатковий дитячий захист - спеціальний замок із ключем, а також монтаж москітної сітки, градусника і так далі.

Таким чином, обираючи вікна варто звертати увагу як на виробника, так і характеристики склопакетів, щоб забезпечити стабільний мікроклімат у приміщенні та довготривале користування пластиковими виробами.

0
репостів
0
репостів