Так, завдяки докорінній модернізації продуктового відділення завод планує істотно підвищити енергоефективність та екологічну безпечність. Власне, новітнє німецьке вакуум-конденсаційне устаткування у комплексі з сучасними утфельними підігрівниками дозволять заощадити на газі, а у сезон цукроваріння зменшать використання води з місцевої річки Гуска на охолодження.
У компанії “A’SPIK GROUP”, складовою частиною якої є ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат», інформують, що на першому поверсі продуктового відділення вже не залишилося застарілого «радянського спадку» взагалі, адже його замінили на інноваційне німецьке устаткування. Також на заводі впровадили міжнародний стандарт очистки цукрового сиропу, що значно підвищує якість кінцевого продукту. А нові центрифуги для кристалізації цукру від компанії BMA суттєво збільшують кількість «солодкого продукту» на виході.
«Наразі на заводі «киплять» глибокі модернізаційні процеси одразу в кількох цехах. Передусім йдеться про продуктове та бурякопереробне відділення. Зокрема, для останнього замість морально та фізично зношеного обладнання з очистки транспортерної води придбали інноваційні німецькі фільтри від компанії “Putsch”. Також вже встигли укласти контракт на придбання сучасної бурякорізки від визнаного світового виробника «Glass und Wolff”. Плануємо, що нові виробничі потужності задіємо вже у вересні 2019 року під час нового сезону цукроваріння», – розповідає головний інженер ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат» Роман Ковальчук.
Більше того, «апгрейд» дійшов і до «енергетичного серця» заводу – місцевої ТЕЦ. Так, теплова електроцентраль отримає новітню систему охолодження вітчизняної розробки для парової турбіни. Вона наддасть змогу вдвічі заощадити на електроенергії та забезпечить більший рівень безпеки завдяки автоматизації та усуненню людського фактору.
Крім того, приміщення комбінату вже встигли позбутися зношених металоконструкцій та підлоги.