Різновиди сучасних систем охоронної сигналізації в квартиру

Охоронний холдингЗабезпечити охорону свого житла можливо завдяки великому асортименту охоронних систем, які можливо підключити як для підриємств, приватних будинків, так і для окремих квартир. Найбільш ефективною є сигналізація в квартиру з виведенням на пульт централізованого нагляду, однак є й інші варіанти, які можуть добре виконувати функцію охорони майна власника. Які вони є і в чому їх різниця, спробуємо відповісти далі.

Що таке система охоронної сигналізації?

Охоронна сигналізація це особливим способом сконструйована система приладів, яка сповіщає про зміни середовища, які можуть оповіщувати про реальну загрозу. 

Така система включає різноманітні датчики:

  • інфрачервоні, які спрацьовують на рух;
  • акустичні здатні спрацьовувати на різкий звук;
  • геркони, що реагують на зміну магнітного поля при несанкціонованому відкритті закритих об'єктів, сейфів;
  • вібраційні реагують на коливання, механічні ушкодження.

Різні датчики надають різну інформацію, тож загалом можна виділити три підтипи охоронної сигналізації, які можуть застосовуватися для власників квартир.

Особливості пультової охоронної сигналізації

Звичайно, сигналізація зі сповіщенням на пульт централізованого нагляду вважається найбільш ефективною для захисту квартир від злодіїв. Завдяки злагодженій системі ohholding.com.ua, моніторинг об'єкта відбувається в режимі 24/7. З недоліків системи є регулярні щомісячні платежі за послуги, однак, окрім сигналізації власник житла може розраховувати на виїзд спецнаряду.

До переваг пультової охорони відносять:

  • швидке реагування охорони та виїзд на об'єкт;
  • усунення проблеми із несанкціонованим проникненням несе фірма, яка надає послуги охорони;
  • усі роботи по встановленню та налаштуванню системи проводить охоронне підприємтво.

Тож, все що потрібно власнику квартири - заповнити заявку на встановлення системи, а далі весь процес захисту та моніторингу майна проводить компанія, що надає послуги охорони.

GSM-сигналізація

Особливість охоронної системи в тому, що сигнал із датчиків поступає одразу на телефон власника через SMS, MMS або ж дзвінка на мобільний пристрій. Крім того, така сигналізація має як світлове, так і звукове оповіщення.

Недоліком використання такої системи є можливе відключення зловмисниками такої сигналізації, однак вона має доступну ціну та налаштовується без додаткових залучень спеціалістів.

Автономна сигналізація

На відміну від двох попередніх, сигнал про проникнення у житло нікуди не передається, але має достатньо потужні звукові, світлові ефекти, що відлякують злодіїв та привертають увагу інших мешканців будинку.

Така сигналізація недорога та має недоліки: при несправності датчика, пошкодженні комунікацій вона не буде спрацьовувати. До того ж, така система ефективна, якщо на об'єкті є людина чи підрозділ для реагування.

Таким чином, захистити своє житло можна будь-яким зручним способом та на будь-який гаманець. Найбільш ефективною буде пультова сигналізація, однак доведеться витратитися на її встановлення та утримання. Якщо власник має бажання захистити своє майно та жителів квартири, то такі витрати будуть виправдані цілком.

0
репостів
0
репостів