Розділ Суспільство

Шепетівчанину, якого підозрюють у вбивстві брата, обрали запобіжний захід

Автор 12 лютого 2018, 17:28

Шепетівчанина, котрого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого), взяли під варту. Відповідну ухвалу виніс Шепетівський міськрайонний суд, задовольнивши клопотання прокурора.

За версією досудового розслідування, трагедія сталася в ніч на 8 лютого. Двоє братів, що разом пили алкогольні напої, посперечалися. Під час конфлікту підозрюваний наніс кілька ударів по голові і тулубу брата. Від отриманих травм той помер на місці події.

«Слідчий суддя дійшов висновку про наявність ризику того, що підозрюваний може ухилятися від органів досудового розслідування,  переховуватись від органів досудового розслідування та суду, може незаконно впливати на свідків та вчинити інше кримінальне правопорушення. Враховуючи, що в разі визнання винним у вчиненні злочину, йому може загрожувати покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років, з метою забезпечення належної поведінки підозрюваного, слід обрати запобіжний  захід у вигляді тримання  під вартою», – ідеться в ухвалі суду.

Судове рішення не набрало законної сили і може бути оскаржене до апеляційного суду області.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

0
репостів
0
репостів