Завершено будівництво першої черги Славутського ліцею: тут розпочнуть навчання близько 440 дітей

Автор 09 серпня 2024, 18:09

Сьогодні відбулася важлива подія в освітньому житті Славутської громади – виконавчий комітет Славутської міської ради отримав сертифікат, який засвідчує відповідність закінченого будівництва Славутського ліцею (І-ї черги).

З цього приводу міський голова Василь Сидор зазначив:

«Завжди радісно, коли збуваються мрії – одна із таких мрій сьогодні здійснилась у нашій громаді. Ми давно ставили перед собою таке завдання, як реконструкція НВК – зараз же Славутського ліцею, адже цей освітній заклад має свою історію і є одним із найкращих як в Славуті, так і в області. Звісно, хотілося завершити роботи у коротші терміни. Якби не війна, будівництво завершилося ще б у 2022 році. Проте, незважаючи на чимало труднощів, це вдалося зробити. Слова великої вдячності всім, хто долучився до реалізації цього проєкту – генеральному директору фірми «Прогрес» Артуру Фрідману, Руслану Бронічу, компанії «Барбакан», а саме Валентину Мандрицькому, ТОВ «Архідельта» - Олександру Матюшку, управлінню капітального будівництва Славутського МВК – Наталії Яковчук та Тетяні Нетикші, колективу Славутського ліцею та усім іншим, хто брав у цьому участь.

Василь Богданович передав документ, який офіційно дозволяє освітньому закладу розпочати навчальний процес, директорці Славутського ліцею Світлані Лісковій:

 «Щирі слова вдячності тим, завдяки кому це стало можливим, хто чи не щодня турбувався про цей заклад, аби він нарешті прийняв у свої стіни розумну та патріотичну молодь Славутської громади. Адже наші діти заслуговують на комфортні умови навчання, тому що саме вони будуть відбудовувати нашу державу. Ми йшли до цього тривалий час, але завдяки злагодженій роботі цілої команди, ми сьогодні маємо такий результат. Важливо додати, що останні роки роботи виконувалися за рахунок міського бюджету».

Оскільки завершено будівництво І-ї черги, голова міста зазначив, що наступний етап - ІІ-га черга, будівництво спортивних майданчиків.

«Так як бюджет громади дефіцитний, будемо звертатися до влади обласного та державного рівнів щодо виділення коштів необхідних для завершення будівництва ІІ черги будівництва. Адже наші діти повинні здобувати освіту в належних умовах - саме так вимагає загальнодержавна реформа освіти. На початок навчального року навчальний заклад буде облаштовано найпростішим укриттям, щоб учні мали змогу займатися у дві зміни, та частково використовуючи укриття, що поруч. З початку вересня ми чекаємо ліцеїстів, які зможуть навчатися у новому приміщенні та отримувати якісні знання», - підсумував голова міста.

Пресслужба Славутського МВК.

0
репостів
0
репостів