На Хмельниччині зафіксовано перевищення епідпорогу на 36%

Автор 31 січня 2024, 11:03

На 4-му тижні 2024 року, з 22 до 28 січня, у Хмельницькій області зафіксовано 10604 випадки захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19. Про це поінформував генеральний директор ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич.

У порівнянні з попереднім тижнем, кількість нових випадків зросла на дві третини. Відтак, епідемічний поріг в краї перевищено на понад 36%.

Найбільше пацієнтів, котрі зверталися до лікарів з грипом, ГРВІ та COVID-19, – у віковій категорії від 5 до 17 років. Вони становлять третину від загальної кількості зареєстрованих випадків. Ще одна третина – хворі працездатного віку від 30 до 64 років.

Щодо територіальної приналежності, то різке загострення епідситуації минулого тижня фахівці Хмельницького ОЦКПХ фіксували у північній частині області – Нетішині, Славуті, Шепетівці та Ізяславі. 

"За потреби, керівники ОТГ мають право вживати застережних заходів, керуючись наказом МОЗ України від 17.05.2019 року № 1126 «Про затвердження Порядку організації проведення епідеміологічного нагляду за грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями, заходів з готовності в міжепідемічний період і реагування під час епідемічного сезону захворюваності на грип та ГРВІ» та Комплексним планом заходів щодо боротьби та профілактики грипу, ГРВІ та COVID-19 у Хмельницькій області на епідсезон 2023-2024 р.р."

Щоб зменшити вірогідність занедужати на грип, ГРВІ та COVID-19 головний держаний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич рекомендує дотримуватись протиепідемічних заходів: уникати місць масового перебування людей, за потреби – одягати маски, ретельно мити та дезинфікувати руки, вакцинуватися. А якщо захворіли – залишатися вдома, повідомити про захворювання свого сімейного лікаря й дотримуватися усіх його рекомендацій.

Хмельницька ОВА

0
репостів
0
репостів