75 символів Найкращі 5 порад тим, хто планує скористатися послугами онлайн-кредитування

Онлайн-кредитування стало однією з топпослуг на фінансовому ринку України останніми роками. Такий сплеск попиту пов’язаний з багатьма факторами — зокрема зі зручністю послуги, оскільки отримати гроші можна до зарплати й майже в будь-який час. При цьому всі процеси проходять віддалено, і клієнт може отримати кредит онлайн на будь-яку картку. Проте перед тим як звертатись по цю послугу, варто звернути увагу на певні аспекти, про які поговоримо далі.

Дізнайтесь, як працює послуга онлайн-кредитування

Якщо ви раніше ніколи не стикались із сервісом мікрофінансових компаній, варто спочатку дізнатись про це більше. Більшість МФО надають кредити онлайн, а не фізично. Тобто отримати гроші можна переважно через інтернет. Є певні компанії, наприклад CreditPlus, які можуть надати кошти готівкою, але їх меншість, і, як правило, їхні точки обслуговування представлені не на всіх локаціях.

Найпопулярніші компанії ті, що працюють тільки через інтернет. Адже всі етапи — від подачі заявки до отримання коштів — можна пройти віддалено, знаходячись у будь-якій точці України. Отримати гроші можна на картку будь-якого банку, і це зручно, оскільки у разі отримання тої самої послуги через банк, потрібно мати картку саме вибраного банку. У випадку з МФО користувач не має прив’язки до банківського бренду.

Ознайомтесь з різними МФО через сервіси підбору компаній

Завітайте на такі сайти, як «Мінфін» або Finance, де представлені найпопулярніші мікрофінансові компанії України. Там ви зможете коротко ознайомитись з умовами наданням кредитів онлайн від кожної організації. Як правило, там завжди надані актуальні дані, оскільки у разі будь-яких змін (підвищення/зниження ставки чи суми, наприклад) компанії оперативно надають ці дані, щоб представники цих агрегаторів вчасно внесли оновлення.

На цих сайтах ви зможете дізнатись лише базову інформацію: процентну ставку, строк кредитування тс строк платежу, суму, наявність акцій.

Виберіть декілька компаній, які підходять за умовами

Варто вибрати як мінімум 3 компанії для більш детального дослідження. Після цього обов’язково перейдіть на сайти МФО, щоб дізнатись більше. Впевніться, що умови на агрегаторі та на сайті компаній збігаються. Якщо ви не впевнені в чомусь або у вас виникли запитання, зверніться до служби підтримки. Принцип її роботи також важливий, адже це ідентифікатор того, як бренд буде підтримувати з вами комунікацію, якщо у вас виникне потреба в додатковій інформації. Вас мають прозоро та зрозуміло проконсультувати.

Використайте можливість отримати знижку

Більшість МФО надає перший кредит для нових клієнтів під 0,01% на день на перший обраний період. Проте варто звернути увагу на те, скільки діє цей період. Наприклад, якщо взяти кредит онлайн у CreditPlus, ви можете вибрати строк платежу від 3 до 30 днів. І навіть якщо ви виберете найбільший строк платежу — 30 днів — впродовж всього цього періоду гарантовано працюватиме ставка 0,01% на день. Деякі компанії працюють за принципом 10 днів знижка діє, інші 20 — ні. Тому варто впевнитись у тому, що вам відомі ці умови.

Також за умови повторного кредиту деякі компані також надають промокоди, які застосовуються до стандартної процентної ставки. Це стосується наявних програм лояльності, а також персональних знижок.

Вивчіть юридичні аспекти компанії

Будь-яка мікрофінансова організація мусить надати розкриту та повну інформацію щодо своєї діяльності. На сайті мають бути опубліковані чинні ліцензії, дозвільні документи, істотні характеристики продукту, попередження тощо. Якщо бренд не розкриває цю інформацію, варто оминати такий бренд та звернутись до іншого. Як правило, ця інформація доступна на головній сторінці сайті, а також у блоках «Про нас», «Документи» тощо.

0
репостів
0
репостів