Мікрокредит під час війни – у яких випадках і як можна отримати

Не секрет, що з початком повномасштабної російської військової агресії фінансовий стан багатьох громадян України різко погіршився. Мільйони людей залишилися без роботи чи навіть стали внутрішніми переселенцями. З фінансовими труднощами зіткнулися навіть ті, хто не втратив роботу, оскільки ціни різко зросли, підвищилася вартість багатьох комунальних послуг, але зарплати при цьому залишилися незмінними або підвищилися зовсім незначно.

У зв'язку із цим різко підвищився попит на кредити. Однак ці банківські послуги і до війни були доступні далеко не всім користувачам, а після початку військових дій отримати навіть невеликий кредит у банку стало набагато складніше.

Чому банківські кредити стали менш доступними

Більшість банків продовжують кредитувати населення, проте під час воєнних дій ризики для них сильно зросли, у зв'язку з чим посилилися умови кредитування. Тепер банки ще більше уваги почали звертати на кредитну історію клієнта. Крім того, кредити не видаються людям, які не мають офіційного прибутку. 

Все це робить кредити недоступними для більшості населення. Адже офіційного місця роботи немає 30% населення. Також слід зазначити, що в результаті збільшення ризиків та зменшення кількості клієнтів, зросли й відсоткові ставки кредитів - тепер вони в середньому становлять 36-40%, а іноді сягають 70%.

Як отримати гроші в кредит

З усього вищесказаного випливає, що для багатьох людей гострим стоїть питання – де взяти гроші у позику, наприклад, до зарплати, щоб відремонтувати житло, зібрати дитину до школи, пройти курс лікування у разі хвороби тощо? На допомогу у цих випадках приходять мікрофінансові організації, такі як Finsferа, які надають мікрокредити 

Це офіційно зареєстровані організації, які працюють на основі ліцензії НБУ. Для таких організацій не так важливим є джерело доходу людини, скільки своєчасне погашення. Тому можливість отримати гроші в кредит у МФО є практично у всіх людей, чи то студенти, пенсіонери чи люди, які працюють неофіційно. 

Звичайно, йдеться про невеликі суми, вищезгадана МФО Фінсфера надає кредити на суму до 14000 гривень. Однак у більшості випадків цього достатньо, щоб вирішити тимчасові фінансові труднощі.

Чи варто зв'язуватися з мікрокредитом

Багато людей побоюються мікрокредитів, попри те, що останнім часом вони мають величезну популярність. Насправді ж боятися нічого, якщо ви сумлінно дотримуватиметеся умов договору. Фактично, умова лише одна – своєчасно погашати кредит. У такому разі МФО може стати вашою надійною фінансовою підтримкою у складних ситуаціях, коли терміново потрібні гроші. 

Крім того, своєчасно погашаючи мікрокредит, ви зможете покращити свою кредитну історію, якщо вона зіпсована. У майбутньому це вам відкриє доступ до банківських кредитів на більшу суму.
 

0
репостів
0
репостів