Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає від влади виконати вимоги законодавства і підняти зарплати освітянам!

Автор 03 жовтня 2020, 18:21
Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» вимагає від влади виконати вимоги законодавства і підняти зарплати освітянам! На правах реклами

Влада має виконати вимоги чинного законодавства і підняти в 2021 році зарплати освітянам. Про це заявив лідер Хмельницької обласної організації партії «ЗА МАЙБУТНЄ», народний депутат Сергій Лабазюк.

Він зазначив, що позиція МОН щодо проблемності виконання Урядом частини 2 статті 61 закону «Про освіту» стосовно підвищення рівня посадових окладів педагогічних і науково-педагогічних працівників є неприйнятною. Влада повинна забезпечити підвищення в наступному році посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікаційної категорії до рівня 3-х мінімальних заробітних плат й, відповідно, підвищити оклади педагогів інших категорій.

Крім того, Сергій Лабазюк зауважив, що в 2021 році має бути поновлена  постанова Уряду від 10.07.19 р. № 822 «Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів і установ освіти і науки», якою затверджено нові схеми посадових окладів освітян.

«Уряд Гончарука призупинив дію цієї постанови, уряд Шмигаля намагається також її обійти. Влада зобов’язана припинити ухилятися від виконання вимог законодавства й нарешті встановити педагогам зарплати на достойному рівні», - підсумував лідер партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

Коментуючи ситуацію, співголова депутатської групи «ЗА МАЙБУТНЄ» у ВРУ, народний депутат Віктор Бондар наголосив на тому, що наміри Мінфіну відшукати гроші на фінансування освіти в 2021 році шляхом скасування деяких доплат і надбавок, а також - скорочення мережі закладів, є злочином проти національної освіти.

«Якщо хочуть скорочення, то хай скорочують даремні та абсолютно безпорадні антикорупційні органи та їх штучно роздуті штати», - вважає народний депутат. 

Підтримує колег по партії, депутат Хмельницької обласної ради, один з лідерів партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Сергій Іващук. На його думку, підвищувати на вимогу МВФ зарплати членам наглядових рад і збільшувати фінансування чиновників за  рахунок замороження законного підвищення зарплат педагогічним працівникам, - є цинічною і недалекоглядною політикою влади.

«Таке враження, що ті, хто придумує такі незрозумілі рішення, ніколи не бував в регіонах, не знає, в яких умовах живуть та працюють наші вчителі», - зазначив Іващук.

Хмельницька обласна організація партії «ЗА МАЙБУНЄ» звертається до президента України Володимира Зеленського з вимогою зробити все можливе, аби в 2021 році вчителі отримали гроші, які їм передбачені чинним законодавством. Партія також наголошує, що підвищення зарплат освітянам була однією з обіцянок, з якою пан Зеленський в 2019 році балотувався на посаду президента України.

0
репостів
0
репостів