Вівторок, 11 квітня 2023 — Сайт міста Шепетівка

Днями у Шепетівці з'явились білборди з доволі дивним змістом, від якого так і тхнуло вже призабутою сектою "Білого братства". Трішки дослідивши, що ж це за "Благотворче суспільство", виявилось, що це не просто секта, а розплідник колаборантів, які в час війни співпрацюють з агресором.

У пасхальну ніч усе-таки будемо мати комендантську годину.  Відповідний наказ підписав перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

11 квітня міський голова Віталій Бузиль провів позачергове засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради. Детальніше про його рішення розповіли на сторінці органу самоврядування.

Програма «Transparent cities/Прозорі міста» (Transparency International Ukraine) презентувала адаптоване дослідження роботи міських рад під час війни. Це не лінійне продовження традиційних Рейтингів прозорості — цьогоріч команда оцінювала лише 70 міст зі звичних 100 за оновленими критеріями. Замість звичних балів і місць — тепер статус міста («прозоре», «частково прозоре» та «непрозоре») і рівень виконання індикаторів. Дослідження відбулося за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Кредитні зобов’язання військовослужбовців: чи потрібно сплачувати штрафні санкції та відсотки?
Розділ Бізнес

У той час, коли військовослужбовці захищають територіальну цілісність України, їх права за кредитними зобов’язаннями можуть бути порушені банками чи мікрофінансовими компаніями. У таких випадках фінансова освіта та обізнаність є найважливішими елементами для розширення можливостей людей приймати обґрунтовані рішення під час управління своїми особистими фінансами. 

Прокурорами Нетішинського відділу Шепетівської окружної прокуратури в суді доведено вину 29-річного жителя м. Славута у незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, вчиненому повторно, тобто у вчиненні ч. 2 ст. 307 КК України.

Двох порушників правил любительського та спортивного рибальства «спіймав на гарячому» громадський інспектор з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. Обидва інциденти трапились 27 та 31 березня цього року на річці Гнилий Ріг, що на Шепетівщині. Про це повідомили на сторінці Хмельницького рибоохоронного патруля.

Ще одна церква на території Шепетівської громади перейшла до ПЦУ
Розділ Події

У понеділок, 10 квітня, жителі села Пліщина Шепетівської територіальної громаді організували збори з приводу переходу тамтешньої парафії до Православної Церкви України. Про це повідомив благочинний Шепетівської округу Хмельницької Єпархії Православної Церкви України Василь Павлюк.

Кабінет міністрів розширив функції військкоматів. Тепер вони можуть вручати повістки незалежно від місця обліку військовозобов’язаного. Про це йдеться у Постанові Кабінету Міністрів України № 318 від 7 квітня 2023 року.

0
репостів
0
репостів