У Судилківській ЗОШ займались правовою просвітою учнів

Автор 21 березня 2018, 17:24

21 березня 2018 року помічник голови Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області Камфорович А.В. та помічник судді Голуб В.О. спільно з фахівцями Шепетівського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді відвідали Судилківську ЗОШ І-ІІІ ступенів, де провели семінар на тему: «Відповідальність неповнолітніх. Запобігання насильству».  Такий захід проводиться втретє.

Помічники суддів розповіли учням актуальні, проблемні та практичні аспекти відповідальності неповнолітніх, шляхи запобігання та протидії насильству. Учні були проінформовані щодо невтішної статистики злочинів, що здійснюється неповнолітніми та про наслідки, до яких вони можуть привести. Також, приділено увагу щодо належної поведінки дітей під час перебування у школі та відвідування занять.  У спілкуванні з учнями надавались відповіді на запитання дітей щодо поведінки в побуті та уникнення конфліктних ситуацій.

Ключовою метою вказаного заходу було підвищення загального рівня правової культури учнів, захід відбувся у форматі конструктивного діалогу. Діти отримали корисні знання, мали змогу задати питання гостям, виразити свою думку, і загалом, - показали добру правову обізнаність.

Спільні зустрічі та проведення заходів юридичного спрямування допомагають дітям краще і швидше адаптуватися до дорослого життя та сприятиме зменшенню правопорушень.

Прес служба Шепетівського міськрайонного суду

Останнє редагування 21 березня 2018, 17:40
0
репостів
0
репостів