Спецпризначенці провели Урок мужності для нетішинських ліцеїстів

Під час проведення польових зборів ліцеїстів обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою нетішинські гвардійці організували та провели для ліцеїстів Урок мужності. Під час заходу гвардійці поділилися своїми знаннями та навичками з молодим поколінням майбутніх захисників.

Ліцеїсти першого курсу отримали можливість дізнатися про роботу професійних військових та ознайомитися з найсучаснішим обладнанням і технікою.

Захід передбачав роботу на кількох навчальних місцях. Одне з них було присвячене новітнім зразкам озброєння де гвардійці детально розповідали про кожен зразок зброї, яку вони використовують у своїй роботі. Зокрема, автомати, снайперські гвинтівки та пістолети.

Не менш захоплюючим було навчальне місце де демонстрували розвідувальні БПЛА та дрони з можливістю скиду боєприпасів. Учням показали, як керувати цими пристроями, розповіли про можливості, що вони надають у розвідувальних та бойових операціях.

Важливою частиною заходу була тактична медицина. Гвардійці пояснювали та навчали, як надавати першу допомогу в умовах бою, як правильно використовувати турнікети, бандажі та інші медичні засоби. Ліцеїсти мали змогу попрактикуватися на собі та надати першу домедичну допомогу колегам.

Також ліцеїстам було продемонстровано прийоми самооборони і правильність дій в ближньому бою та різні техніки для самозахисту.

Завершенням заходу стало виконання показових вправ стрільби в складі малих тактичних груп. Бійці продемонстрували, як діяти в парах, прикриваючи та страхуючи одне одного під час бою.

«Дякуємо нетішинським гвардійцям за те, що вони знайшли час та можливість продемонструвати нам свої вміння, навички та поділитися знаннями і досвідом військової справи. Це надихає до вдосконалення та вибору майбутньої професії», – поділився враженнями один із ліцеїстів.

Військова частина 3043 Національної гвардії України

Останнє редагування 05 червня 2024, 20:15

Відео

0
репостів
0
репостів