Розділ Бізнес

Фірма нардепа Лабазюка отримає ще 1,8 млн грн з шепетівського бюджету

Автор 03 березня 2024, 19:52

Управління житлово-комунального господарства Шепетівської міської ради підписало договір із АТ «Ю АР ДІ Українські дороги», яке входить в групу "Вітагро" нардепа Сергія Лабазюка, на 1.8 млн грн. Як йдеться на Електронній системі публічних закупівель Prozorro, за це фірма має надати додаткові послуги по об'єкту: "Поточний середній ремонт дорожнього покриття по вул. Героїв Небесної Сотні від будинку №38 а до будинку №82 в м.Шепетівка Хмельницької обл."

Нагадаємо, народний обранець лише наприкинці листопада 2023 року вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 40 млн грн. Він підозрюється в підкупі голови держагентства з відновлення Мустафи Найєма та віце-премʼєр-міністра Олександра Кубракова.

Сам ремонт дорожнього покриття по вул. Героїв Небесної Сотні від будинку №38а до будинку №82 в місті Шепетівка за майже 27 млн грн теж виконувала ця ж фірма нардепа. При чому роботи проводились менше року тому. А директор цієї компанії Денис Назімов так само вийшов із слідчого ізолятора після  внесення 12 млн грн застави. За версією НАБУ і САП, Назімов є спільником народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка.

За версією слідства, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Останнє редагування 03 березня 2024, 20:36
0
репостів
0
репостів