Нардеп з Хмельниччини підозрюється у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення

Автор 21 листопада 2023, 15:18

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Віцепрем'єр-міністром з відновлення України – Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України викрили чинного народного депутата, за сумісництвом власника великого будівельного та аграрного бізнесів, на пропозиції неправомірної вигоди.

Йдеться про Сергія Петровича Лабазюка — українського політика та підприємця. Колишній генеральний директор ТОВ «Група компаній „ВІТАГРО“», яка займається рослинництвом, садівництвом та тваринництвом. Народний депутат України 9-го, 8-го та 7-го скликань. Член фракції «За майбутнє». Його дружина Віолета Лабазюк зараз очолює Хмельницьку обласну раду.

У серпні 2023 року він звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. дол. США.

Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Слідчі дії стосовно народних обранців стали можливими завдяки особистому сприянню Генерального прокурора.

Останнє редагування 21 листопада 2023, 15:25
0
репостів
0
репостів