- Дописи: 44
- Подяка отримана: 6
Теж грішив?Михайло Ворончук пише:
Так і знавНевзорова подивись
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
Лео Таксиля? Це який "Біблію для віруючих та невіруючих" написав? Блін, ну і порада)))Юрий пише: ....Таксиля почитай,...
Symbioz пише:
Міша, Вавілон Великий почалі зрівнювати з церквою пізні гілки християнства та новостворені секти, щоб погіршити репутацію церкви. До речі таке твердження найбільш притаманно Свідкам Єгови)
Взагалі то Вавілон Великий ототожнювали з Римом та/або Римською Імперією. Також порівнювали з Ієрусалімом, тому що Апокаліпсіс писався в час руйнування Ієрусаліму та Ієрусалімського храму.
Михайло Ворончук пише: Апокаліпсис писався у 98 році н.е., а Єрусалим римляни зруйнували у 70 році н.е.
Крім того "Вавилон" блудить з "царями", тобто сам не може бути одним з них, бо після його знищення царі (і купці) залишаються на своїх місцях - вони кажуть "горе, горе...".
З Римом ототожнювали не сам Вавилон, а інший прообраз - "багряного звіра". Причому першими це почали робити католики, а згодом уже протестанти, як я писав вище.
І після цього всього якісь там винайдені госдепом Свідки напишуть,що УСІ світові релігії належать до символічного Вавилону. Ну це буде уже прям такий удар по репутації шо всьо.
Юрий пише: Ндя... як об стінку горохом.
Останній раз спробую- ти плутаеш біле з чорним. Я тобі- що УПЦ робить для припинення війни, а ти мені-слідкують щоб патрони не закінчилисьпідтримують морально, та матеріально... УПЦ підримує матеріально...ага, а я думав що це роблю я, та мільйони таких як я. Сам "Святійший та Блаженний" (
пробачте) продав весь свій автопарк, дачі, заводи, пароходи... та особисто все роздав бійцям до останньої копійки. Ага, телевізор казав, вірю.
Слухай, або ти знатний троль, або я тобі не заздрю. Таксиля почитай, Невзорова подивись... буде мало ще щось підкину, звертайся.
Питання не закрите.
Symbioz пише:
Юрий пише:
По-перше, на троля більше схожий ти - вже третій допис не можеш питання закрити
По-друге, я тобі свою думку та декілька прикладів допомоги, яку, як я вважаю може надати церква, виклав, До речі приклади навів з реального життя, з чим стикався сам, не з телевізора.
А в результаті ти сам навіть не навів жодного прикладу в свою правоту, не зміг навіть пояснити що ти сам маєш на увазі під "припиненням війни", під поняттям "допомоги для її припинення",ототожнив церкву тільки з священниками і зовсім забув про прихожан, які є її частиною... ой як по дитячому. Ні не по дитячому - а просто не розібравшись, по телевізійному
Все. Я пас. Здаюсь. Особисто я, дотримуюсь пастафаріанских поглядів- рахую, що за ними майбутнє.
Рамінь!
Сайт міста Шепетівка ©2005-2026
Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на shepetivka.com.ua