Смак дитинства: користь від вживання цукерок та печива

f1 17912 1000x1000Багато людей полюбляють їсти солодке для насолоди, однак це не тільки щоразу приємний досвід, а й необхідна складова для підтримки відчуття задоволення та щастя, адже воно стимулює вивільнення ендорфінів. Наприклад, карамель цукерки мають приємний смак кислинки, гіркоти, солодкого, які дають нашому організму швидку енергію, підвищують настрій, а також знижують рівень стресу, що є зараз актуальним для кожної людини.

Вживаємо солодке в міру

Цукор, який міститься у печиві та цукерках може бути і шкідливим для здоров'я, однак при правильному та відповідальному споживанні солодощі важливі для збереження здоров'я. Ось деякі корисні властивості від помірного споживання цукерок:

  1. Підвищення енергії: цукерки містять велику кількість вуглеводів, які можуть бути використані організмом як джерело енергії.

  2. Підвищення настрою: сприяють виробленню гормонів щастя, таких як серотонін, який може підвищити настрій.

  3. Зменшення стресу: допомагають зняти стрес та тривогу, оскільки їх смак може стимулювати вироблення ендорфінів - природних білків, які зменшують стрес і підвищують настрій.

  4. Підвищення фізичної витривалості:є корисним джерелом енергії для спортсменів та інших людей, які займаються фізичними вправами, оскільки вони містять швидкодіючі вуглеводи, які можуть підвищити фізичну витривалість.

  5. Збереження ваги: природні цукри, які містяться в деяких цукерках, такі як фруктоза, можуть допомогти зберігати здорову вагу.

Щоб отримати перераховані користі, важливо помірно споживати солодощі та брати до уваги їх вміст цукру та калорій. Також можна печиво купити, воно не таке солодке, але не менш різноманітне та приємне на смак.

Як правильно їсти солодощі?

Кількість солодощів, яку можна вживати на день, залежить від кількох факторів, таких як вік, стать, рівень активності та індивідуальні потреби організму. Краще їсти цукерки та кондитерські вироби у першій половині дня, коли метаболізм кращий, а часу використати енергію до кінця дня достатньо.

Безпечна норма вживання солодкого від загальної кількості калорій на день для людини не має перевищувати 10%. Це може бути улюблений десерт, цукерка, печиво з натуральних складників, як в Almi, де використовують лише натуральні концентровані соки та барвники, патоку, цукор та молочну, лимонну кислоту:

  • льодяники з вітаміном С;
  • фігурні карамелі;
  • льодяники на паличці тощо.

Можна звернути увагу на галетне печиво, пряники та безе. Зазвичай такі солодощі менш калорійні, а значить корисні.

Необхідно також зважати на термін придатності, адже вироби з натуральним інгредієнтами не можуть зберігатися надто довго.

Таким чином, солодке у нашому житті не тільки покращує настрій, а й приносить користь для організму. Вибір натуральних виробів може стати складовою раціону дітей та дорослих, якщо вживати їх в міру.

0
репостів
0
репостів