Матеріали для покриття підлоги: керамічна плитка

Чи кусаються ціни на керамічну плитку для підлоги у Львові? Зазирніть до інтернет-магазину КЛУБ КЕРАМІКИ, щоб впевнитись у їх доступності та обрати бажаний товар із наявного асортименту. Керамічна плитка – один із кращих матеріалів, адже вона зносостійка, практична і доступна. Її часто купують для використання у внутрішніх приміщеннях або ж за їх межами. Що приємно, кахель для підлоги не потребує спеціального догляду і, він дуже різноманітний.

Відрізняється:

  • формою;
  • розмірами;
  • текстурою;
  • кольором;
  • покриттям.

Кожен зможе підібрати варіант із наявного асортименту.

Як зазвичай виглядає плитка для підлоги? Це – прямокутні пластини, які були обпалені один або ж навіть кілька разів. Не бажаєте використовувати прямокутні елементи? Віддайте перевагу квадратному кахлю чи обирайте матеріал іншої, більш складної форми. Подібні елементи мають структуру, яка складається з декількох шарів:

  • Перший із них – базовий.
  • Другий, товщиною, до половини міліметра, – ламінуючий. Він є дуже міцним, адже має забезпечити надійний захист.
  • Третій – шар від якого залежить колір чи малюнок кахлю.

Вироби із різних сортів глини, з шамоту, фаянсу та додаванням піску і крупнозернистих добавок стануть ідеальним покриттям для підлоги, бо ж воно є дуже практичним. Чим менша пористість плитки, тим вона міцніша. Щоб обрати більш зносостійкий виріб, варто звернути увагу на його товщину. Товстий кахель витримає суттєве навантаження і зможе протистояти навіть незначному тиску й ударам. Що цікаво, якісний матеріал, який правильно уклали на гарно підготовленій рівній поверхні, без проблем витримає тиск до 500 кг. Звісно, на його міцність впливає вибір температури та тривалість обпалення. Чим більше їх значення, тем кращий виріб споживач отримає у результаті.

Як виготовлять плитку? Існує 2 способи:

  1. Пресування, тобто готову масу кладуть під прес, щоб видалити з неї вологу і повітря.
  2. Метод екструзії – масу продавлюють через форму, щоб створити ввігнуту, випуклу або фактурну плитку.

Чи варто сподіватися на надійну фіксацію керамічної плитки? Звісно! Її забезпечує бік, який має ребристу поверхню. Матеріал, що застосовується в процесі укладання, потрапляючи у спеціальні виїмки, гарантує якісне зчеплення з бетонною чи іншою поверхнею. Вона не обов’язково має бути рівною, укладання здійснюється навіть на похилих поверхнях або ж сходах.

Безперечні переваги керамічної плитки

Все ще вагаєтесь чи слід купувати керамічну плитку для облицювання підлоги? Оцініть лишень її переваги і, всі сумніви зникнуть одразу. Кахель не боїться температурних перепадів, надмірного тепла та морозу. Він не реагує на солі та кислоти, не поглинає вологу, тож відмінно підійде для ванної чи кухні і не зіпсується навіть від частого прибирання.

Плитка не проводить струм і не схильна до самозаймання. Вона абсолютно не горить, зроблена з екологічно чистих матеріалів, тому не може виділяти небезпечних речовин. Кахель успішно використовують для покриття підлоги в будинках і квартирах, офісах та готелях, а також для облицювання балконів, сходів, терас тощо. Серед різноманіття форм, кольорів і текстур знайдеться гарний варіант для кожного.

0
репостів
0
репостів