Розділ Освіта

Як підготуватись до НМТ з англійської мови?

Автор 26 липня 2024, 14:23
Як підготуватись до НМТ з англійської мови? на правах реклами

НМТ з англійської мови – це важливий крок для українських вступників, які прагнуть здобути вищу освіту. Успішне складання іспиту відкриває двері до кращих українських університетів та престижних спеціальностей. При цьому абітурієнту дуже складно самостійно систематизувати всі знання та пройти підготовку. У цій задачі допоможуть уроки англійської мови з репетитором BUKI School. А за промокодами BUKISummer24 або BUKISummer07 ви отримаєте додатково 2 уроки безплатно при покупці пакета від 8 занять. Це гарна можливість отримати ще більше часу на підготовку та стати на крок ближче до своєї мрії.

unnamed 35

Структура НМТ з англійської

НМТ з англійської має кілька основних частин – читання та використання мови. Всього абітурієнту необхідно виконати 32 завдання. З них є 5 завдань на вибір однієї правильної відповіді, 11 – на встановлення відповідності та 16 – на заповнення пропущених місць у тексті.

У частинні на читання та розуміння тексту потрібно вміти обирати мовні конструкції для створення логічних речень. Завдання на словниковий запас дає виявити, наскільки добре вступник знає мову та вміє оперувати мовними конструкціями. Абітурієнту необхідно знати такі теми для складання іспиту:

  • Граматика і лексика. Потрібно вміти правильно використовувати структуру речень, узгодження часів, синоніми, антоніми та інше.
  • Читання. У цьому розділі перевіряються навички розуміння текстів на різну тематику. Вони можуть стосуватись соціальних, історичних, культурних та інших питань.

Оцінка розраховується на основі правильних відповідей абітурієнта. Всього можливо отримати 32 бали. Щоб вступити на сучасні спеціальності, потрібно володіти англійською на високому рівні.

unnamed 36

Як правильно підготуватись?

У процесі підготовки до іспиту варто враховувати багато тонкощів. Це непростий процес, що потребує ретельного планування. Зверніть увагу на наступне:

  • Ознайомтесь з форматом та структурою тестів. Офіційно ознайомтеся з програмою НМТ з англійської мови, щоб чітко розуміти формат іспиту, типи завдань, систему оцінювання та розподіл балів. Перегляньте демоверсії тестів та приклади завдань, щоб звикнути до формату іспиту та стилю питань.
  • Складіть план підготовки. Визначте свій поточний рівень володіння англійською мовою, пройшовши онлайн-тести або тести з минулих років. Виявіть свої слабкі та сильні сторони в англійській мові, щоб зосередити свою підготовку на вдосконаленні проблемних аспектів. Складіть реалістичний план підготовки, який враховує ваш наявний час, ресурси та цілі. Розбийте план на чіткі кроки та завдання з визначеними термінами виконання.
  • Використовуйте різні ресурси при підготовці. Для цього можна використовувати підручники, онлайн-ресурси, записати на курси та звернутись за допомогою досвідченого репетитора. Додатково слухайте англійську музику, подкасти, аудіокниги, дивіться англомовні фільми та серіали, читайте англійські новинні статті та блоги.
  • Регулярно практикуйтесь. Виконуйте типові тести НМТ, щоб звикнути до формату іспиту та навчитися ефективно розподіляти час. Практикуйтеся в читанні англійських текстів різного стилю та формату, щоб покращити своє розуміння мови. Пишіть есе та листи англійською мовою, щоб удосконалити свої навички письма та граматики. Спілкуйтеся англійською мовою з носіями мови або онлайн-партнерами, щоб подолати страх говорити та покращити свої навички говоріння. Працюйте над помилками та виправляйте їх.
  • Зверніть увагу на лексику. Розширюйте свій словниковий запас, вивчайте нові слова та ідіоми, використовуйте мнемотехніку та інші методи для кращого запам'ятовування.
  • Працюйте над граматикою. Опрацюйте правила, практикуйтеся у використанні граматичних структур у контексті, звертайте увагу на нюанси.

Важливо регулярно практикуватись та навчатись, щоб довести навички до автоматизму. Це запорука швидкого та правильного написання тесту.

unnamed 37

Важливість практики та підготовки до НМТ

Тільки клопітка та регулярна праця здатна принести вам свої результати. Саме тому зверніть увагу на наступні додаткові переваги підготовки до НМТ:

  1. Підвищення шансів на успішне складання іспиту. Чим більше ви будете практикуватися, тим краще ви будете готові до формату іспиту, типу завдань та системи оцінювання.
  2. Можливість виявити та швидко усунути слабкі місця. Регулярна практика та тести допоможуть вам чітко визначити аспекти англійської мови, які потребують вдосконалення, і зосередити на них свої зусилля.
  3. Зниження стресу та тривожності. Коли ви добре знаєте формат іспиту та впевнені у своїх знаннях, будете менше переживати під час його складання.
  4. Економія часу. Чим краще ви будете підготовлені, тим швидше ви зможете виконати завдання на іспиті, що дасть вам більше часу на перевірку своїх відповідей.

Не бійтеся практикуватися, помилятися та вчитися на своїх помилках. Ретельна підготовка та наполеглива праця обов'язково приведуть вас до успіху на НМТ з англійської мови. Це, своєю чергою, допоможе вам вступити до вишу мрії.

0
репостів
0
репостів