Розділ Суспільство

ЗРК IRIS-T в руках наших зенітників демонструють 100-відсоткову статистику влучань

Автор 17 червня 2024, 10:51

Зенітні ракетні підрозділи Повітряного командування «Захід» виконують бойові завдання в різних регіонах України. І де б не опинилися наші зенітники – всюди вони прагнуть досягти максимальної ефективності у захисті рідної землі від ворожих ударів з повітря. Ця пускова установка зенітного ракетного комплексу IRIS-T випустила по цілям 23 ракети. Кожний пуск був точним – 23 російські крилаті ракети типу Х-101 та «Калібр» були знищені.

Завдання бойової обслуги пускової установки – своєчасно прибути на визначену позицію, розгорнути установку та передати управління нею на командний пункт.

– Ми робимо це швидко та якісно, – розповідає начальник обслуги. – Після цього залишаємо пускову установку, відходимо на певні відстані і приступаємо до її охорони та оборони.

Далі пусковою установкою дистанційно керують фахівці на командному пункті. Вони отримують інформацію про цілі від радіотехнічного підрозділу і приймають рішення на ураження. Стовідсотковий результат влучань свідчить, що весь колектив працює відмінно.

– Всі інші пускові установки нашого підрозділу також мають стовідсоткову статистику знищення цілей. Це сучасний німецький зенітний ракетний комплекс. Ми швидко опанували його під час підготовки в Німеччині. Повернулися в Україну, отримали техніку та озброєння і вже за два тижні знищили першу ворожу крилату ракету, – каже командир дивізіону ЗРК IRIS-T. – Відтоді наше бойове чергування в системі протиповітряної оборони не припиняється ані на мить. Будемо захищати своє, збивати ворожі цілі, доки не переможемо.

Відділення комунікацій Повітряного командування "Захід"

0
репостів
0
репостів