Вовняні ковдри: як доглядати та зберігати їх властивості

94light 801x801Коли ночі стають холоднішими, перше, що спадає на думку - взяти додатковий шар затишного тепла до свого ліжка. Саме вовняна ковдра оптимальна за ціною, тепла та забезпечує чудову теплоізоляцію, дозволяючи волозі випаровуватися. Перш ніж купити ковдру важливо знати чи підійде вона вам за характеристиками та як правильно за нею доглядати. Оптимально обрана ковдра забезпечить не тільки комфорт, а й міцний, здоровий сон.

Особливості вовняної ковдри

Тим, хто полюбляє легкість, вовняна ковдра може здатись дещо важкою. Шерсть сама по собі важча, ніж синтетичні наповнювачі, однак це чудовий вибір, якщо вам потрібна дуже важка тепла ковдра.

Ковдри з вовни мають унікальні властивості: антиалергенні, зняття неврологічних, посттравматичного болю, забезпечення здорового сну, запобігання порушень у системі кровообігу та артритів тощо. Це екологічно чиста, безпечна сировина, яку використовують у виготовленні не тільки ковдр, а й подушок для дорослих та дітей.

Щоб знати, що такі ковдри прослужать усе життя, варто дотримуватись наступних кроків під час провітрювання, прання, сушіння та їх зберігання.

1. Не забувайте регулярно провітрювати

Повітряні ванни та вентиляція якнайкраще освіжують вовняну ковдру. Для початку її варто добре витрусити, а вже потім вішати на добре провітрюване місце. Це забезпечить очищення від пилу та надасть ковдрі свіжості.

2. Не пранням єдиним

ge catalog 0 napolniteli sherst 1 801x801Чистити шерстяні ковдри можна звичайною м'якою щіткою. Це необхідно для поновлення її вигляду. Щоб повернути їй новий вигляд варто покласти її на підлогу та чистити в одному напрямку усі волокна, аби їх добре вирівняти. Окрім цього, щітка дозволить позбавитись поверхневого бруду.

3. Видаляйте плями точково

Попри те, що вовна вбирає рідини не одразу, плями можуть виникати на будь-яких речах. Аби видалити пляму на вовняній ковдрі, необхідно точково її видалити з допомогою теплої води та м'якого мийного засобу. чим швидше це зробити, тим більше шансів позбутись забруднення повністю. Важливо не терти тканину, а змочити пляму та пізніше промокнути її м'якою тканиною.

4. Перемо правильно

Для кожної ковдри є своя інструкція для прання, адже кожна з них може мати різне наповнення та догляд. Якщо ковдру можна прати у пральній машині, то важливо обирати режим "делікатне прання" з температурою не вище 30 градусів та спеціальними мийними засобами.

5. Сушіння ковдри

Після прання ковдру необхідно викрутити руками або розкласти її на поверхні для сушіння. Не допускається вішати такі ковдри на сонці, це може спричинити задубіння вовни та вицвітання ковдри. Також не можна користуватись сушильною машиною для уникнення її деформації, порушення м'якості.

6. Зберігання ковдри

Натуральні вовняні ковдри необхідно зберігати в прохолодному темному місці, бажано в герметичних упакуваннях чи контейнерах. Якщо у домі є шкідники, то варто подумати про використання кедрових стружок для зберігання, які будуть надійно захищати ковдру. Перед "консервацією" також необхідно її добре просушити та провітрити.

Таким чином, вовняна ковдра стане чудовим вибором для холодної пори року та чудово зігріє, збереже тепло. При правильному догляді вона може служити роками та радувати членів родини своїми властивостями.

0
репостів
0
репостів