Що потрібно знати про нові процесори Apple M2 Pro та M2 Max

Apple M2 Нещодавно американська компанія Apple презентувала нову лінійку процесорів M2 Pro та M2 Max. Створені вони були на основі нового чіпа М2, який представили ще влітку 2022 року. Тепер Apple MacBook матиме нові процесори на заміну М1 Pro та M1 Max, які однозначно варті уваги з боку професійних користувачів. Яку переваги та особливості новинок, читайте далі.

5 основних переваг нових процесорів для Apple MacBook

  1. Неймовірна пропускна здатність. Попередні процесори M1 стали лідерами пропускної здатності. Чіп М2 так само як і попередники має високу пропускну здатність до 200 ГБ/с у випадку з М2 Pro, а M2‌ Max - до 400.
  2. Акумулятор витриваліший завдяки чотирьом високоефективним ядрам, зданим витримувати високі робочі навантаження без суттєвого впливу на втрату ємності батареї. Процесори споживають менше енергії, а це продовжує автономну роботу ноутбука.
  3. Ще більше транзисторів - 40 мільярдів у М2 Pro, що на 20 відсотків більше, ніж у М1 Pro. А M2‌ Max має 67 мільярдів транзисторів, на відміну від 57 як у М1 Мах.
  4. Висококласний процесор M2‌ Max з 14-, 16-дюймовим Макбуком відтепер підтримує до 96 ГБ уніфікованої пам'яті, яка здатна швидко обмінювати інформацію між процесором, графічним ядром та іншими ядрами. Варіант з таким параметром коштуватиме додаткових грошей, приблизно 200 доларів. Цікаво, що компанія Apple заявляє про збільшення робочої продуктивності на майже 50% у такій програмі як Фотошоп, а також значно кращою роботою у додатку по обробці відео Final Cut Pro.
  5. Ще більше додаткових дисплеїв для зручності у роботі. 14-, 16-дюймові моделі з M2‌ Pro можуть з легкістю підтримувати підключення 2 зовнішніх моніторів з якістю 6К через інтерфейс Thunderbolt, або 1 60 герцовий через Thunderbolt та ще один 4К через HDMI. Що стосується M2‌ Max, то є можливість приєднати до 4 моніторів - 3 6К через Thunderbolt та 1 4К через HDMI, або 2 дисплеї 6К через Thunderbolt та один 8К чи 4К через HDMI. Має значення також частота дисплеїв, яка прямо впливає на можливість підключення кількості зовнішніх пристроїв.

Нові чіпи забезпечуватимуть рекордну в історії Маків автономну роботу пристрою - до 22 годин, а також швидшу роботу WiFi зі стандартом 6Е з високою пропускною здатністю, швидкістю та меншою затримкою, що ідеально для відтворення потокової передачі відео 8К.

Замовити нові ноутбуки з процесорами M2‌‌ можна як з 14-, 16-дюймовими моделями, так і на Mac mini‌. Останній буде укомплектований лише М2 Pro. Тоді як більші ноутбуки матимуть M2‌ Pro, M2‌ Max.

0
репостів
0
репостів