Ера безконтактних оплат із Мастеркард

Безконтактні картки – це безпечна та зручна інновація, якою залюбки користуються вже мільйони людей по всьому світу. Але дехто досі вважає, що оплата без контакту, а інколи навіть і без пароля – це небезпечно, адже технологія дозволяє легко поцупити персональні дані, зокрема пін-код від картки, щоб отримати доступ до рахунку. Це хибна думка, адже безконтактна оплата навіть більш захищена від шахрайства, потрібно лише знати, як користуватися безконтактною карткою правильно.

Основні переваги безконтактних карток

Безконтактна оплата має низку переваг, серед яких:

  1. Безперечна зручність. Цей інструмент дозволяє заощаджувати час та керувати власними фінансами. Транзакція займає лише декілька секунд, а отже вам не потрібно витрачати час на очікування та підтвердження повсякденних покупок. До того ж якщо сума покупки складає менше ніж 500 грн, вам навіть не доведеться вводити ПІН-код від картки. Просто прикладіть картку (телефон або годинник) до термінала та вирушайте по своїм справам.
  2. Безпека. Навіть під час оплати дані картки залишаються надійно захищеними, їх не знає навіть термінал. Пристрій отримує лише зашифрований одноразовий код, який неможливо розшифрувати. Зловмисники не отримають доступ до вашої персональної інформації та рахунків.
  3. Надійність використання. Під час транзакції платіжний термінал блокується, тому ви можете не хвилюватися, що гроші будуть списані двічі. Навіть якщо ви декілька разів підряд прикладатимете картку, з неї зніметься тільки одноразова сума згідно з чеком.

Як варто користуватися безконтактними картками

Отримати безконтактну картку можна у відділенні вашого банку. Розрахування проходять просто та зрозуміло, вам не потрібна довга інструкція чи спеціальна підготовка. Як тільки ви опинитесь на касі магазину, вам потрібно:

  1. Повідомити касиру про оплату карткою.
  2. Перевірити суму, що відображається на платіжному терміналі,  та піднести до нього картку.
  3. Якщо сума покупок перевищує 500 гривень, термінал запитає ваш ПІН-код.
  4. Зачекайте декілька секунд, поки пристрій підтвердить транзакцію, та отримайте чек.

У такий саме спосіб ви можете користуватися іншими пристроями для безконтактної оплати, зокрема годинником із NFC, або своїм мобільним телефоном. Для цього потрібно завантажили відповідний додаток (Google Pay, Apple Pay тощо), та додати в нього свою платіжну картку системи Мастеркард.

0
репостів
0
репостів