Розмір шрифту: +
2 minutes reading time (455 words)

Ігрова залежність - страшніше, ніж ви думаєте

На фоні недавньої новини, про закриття 3-ьох підпільних ігрових закладів, розкажу вам історію, в якій приймаю участь прямо зараз.

До терміну "ігрова залежність" ми уже давно звикли, причому, до того звикли, що вважаємо це якимось дрібним гріхом, особистою справою кожного. Мовляв, це ж не наркоманія чи алкоголізм. Але так думаєш лише до того моменту, поки з цим не зіткнешся.

Дехто з вас знає, що я займаюсь ремонтом різної електроніки і маю майстерню в місті (не реклама, це просто щоб було зрозуміліше :)) Причому працюю не один, а маю декількох компаньонів. І от, за останні декілька місяців, справи наші почали йти дуже кепсько. Роботи багато, а борги ростуть, а останнім часом, ще й почала зникати деяка техніка і кошти, що виливалось у конфлікти з клієнтами, та компенсації з моєї кишені. Справа стоїть так, що зараз мушу їхати в інше, більше місто, щоб якимось чином фінансово це все виправити.

І от, буквально на днях, вияснилась причина такого погіршення справ - один з моїх співпрацівників, просто крав телефони, ноутбуки і т.д. та відносив їх у ломбард, чи спихав на OLX. Мене ця ситуація просто вбила, тому що людина видавалсь дуже щирою. І навіть коли все уже стало явно, продовжувала запевняти мене у своїй невиновності. Одним словом, як то кажуть - "ніколи б не подумав".

Ну, і як ви розумієте з заголовку - причина виявилась саме в ігровій залежності. Тому хочу просто застерегти - якщо чуєте такий діагноз (так, це хвороба, має назву лудоманія) - дуже сильно подумайте чи мати з такою людиною справу. Якщо у когось з ваших близьких зявляється така проблема - дійте НЕГАЙНО. Чому? От зараз цей штріх просить щоб його посадили. У вязницю. Бо у нього немає чим розрахуватись зі мною, людьми, і ігровими закладами, як це не дивно. А у нього дитина. Уявіть собі цю всю ситуацію. Ну я таке діло - в кінці кінців, мою релігійну приналежність теж багато хто знає (знову ж таки - не реклама :)) , і я поступлю по-християнські. Можливо, просто пробачу, і сам поверну людям ті кошти. Ну а інші? Деякі молоді люди, які до нас приходили, і яким він насолив, уже обіцяли йому влаштувати "веселе життя".

Розпізнати цю хворобу непросто. Ми не змогли. І родина цього чувака теж про це не знала. Очевидно, тут потрібно зусиль. Але воно того варте, бо якщо упустити цей момент - наслідки будуть жахливі. Тому, якщо помічаєте щось дивне, незрозуміле у поведінці близьких чи друзів, особливо якщо це стосується грошей (вони або зникають, або навпаки - невідомо звідки зявляються) - не ігноруйте це. Адже це не тільки фінансові проблеми. Ця хвороба, як каже медицина, закінчується затьмаренням свідомості і божевіллям. І я цьому вірю. Бо побачив на власні очі, як адекватна молода людина, перетворилась на якогось зомбі, відірваного від реальності.

Бережіть себе.

 

Ще один суботній вечір
Чи буде цього року Свято морозива?

Читайте також:

 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Субота, 20 квітня 2024

0
репостів
0
репостів