Розділ Події

На Тернопільщині прощаються з родиною, яка загинула у автотрощі: вони проживали у Шепетівці

Автор 08 липня 2024, 13:35

Сьогодні у місті Шумськ, що на Тернопільщині прощаються із родиною, яка загинула 6 липня у автотрощі на Рівненщині. Варто зауважити, що доки тато захищав небо над Україною, дружина доглядала малюка і разом з ним проживала у Шепетівці.

"Сумна і страшна звістка сколихнула Шумську громаду на Тернопільщині. 6 липня в жахливій ДТП загинув наш земляк, уродженець м. Шумськ, військовослужбовець Микола Олександрович Гвоздяр з дружиною Тетяною та маленьким синочком Андрійком." - таку страшну новину повідомив міський голова Шумська Вадим Боярський.

Микола був призваний на військову службу ще у 2018 році. Приймав безпосередню участь у виконанні бойових завдань на Доннеччині та Луганщині.

Він пройшов пекло війни, разом з побратимами мужньо захищав рідну землю від ненависного ворога. Неможливо усвідомити, важко сприйняти смерть усієї сім'ї… Молоді батьки, сповнені планів на майбутнє… Син, якому тільки виповнилось 6 рочків…

Похорон та прощання з загиблими відбується у ці хвилни в Спасо-Преображенській церкві. 8 липня 2024 року в Шумській громаді оголошено днем жалоби..

Андрійко мав йти до школи

Батько приїхав з фронту на кілька днів, аби привітати синочка з днем народження. Батьки вирішили зробити малому імениннику сюрприз та повезли в Рівне у зоопарк. Маршруткою повертались додому.

Туди їхали потягом, розповів виданню «20 хвилин» рідний брат військового, а назад не захотіли до вечора чекати потяга і сіли до маршрутки, аби скоріше повернутись додому та поділитись враженнями із рідними.

— 4 липня Андрійкові виповнилось шість рочків, — чоловік щоразу зупиняє розмову і через сльози ледь може говорити. — Микола давно служить, пройшов гарячі точки, зараз — у підрозділах ППО. У відпустці коли востаннє був — вже й не пам’ятаю, їх дуже рідко відпускали… Зараз приїхав на день народження малого. І з Танею вирішили зробити йому сюрприз, повезли в Рівне. Повертались — і… Вся сім’я загинула…

Рідним поки віддали тільки тіла і документи. Таня з Миколою навіть не встигли жодного фото скинути сестрам, бабусям, яким кортіло дізнатись, як відпочили і розважились у зоопарку, каже брат загиблого. У малого емоцій було море. Можливо, припускає брат, на телефонах Тані і Миколи і збереглись світлини, проте поки що гаджети слідчі не віддають. І рідні сподіваються, що таки колись побачать фото, де всі ще були живими і щасливими…

— Андрійко цього року мав йти до школи, як він цього чекав, — пан Віктор ледь говорить, згадуючи загиблого племінника. — Вже все було готове…

Миколі було 32 роки, його дружині Тетяні — 27. Доки тато був на війні, дружина доглядала малюка і разом з ним проживала у Шепетівці, розповів рідний брат загиблого Віктор Калюжний.

Знайомі сім’ї розповідають, мама Тетяна займалась домашнім господарством і вихованням Андрійка. Хлопчик ходив до місцевого садочка №10 «Михайлик». 

Як дізналися «20 хвилин» від рідних загиблого Миколи, сам військовий був зареєстрований в Шумську, його дружина і синочок — в с. Іловиця на Шумщині.

Нагадаємо, що у масштабній автотрощіу масштабній автотрощі загинуло 9 мешканців Хмельниччини, правоохоронці вже озвучили можливі причини

Останнє редагування 08 липня 2024, 23:23
0
репостів
0
репостів