У масштабній автотрощі загинуло 9 мешканців Хмельниччини, правоохоронці озвучили можливі причини

В розслідуванні ДТП з 14 загиблими, що сталася на Рівненщині 6 липня, розглядають декілька версій. Одна з них — пошкодження колеса вантажівки, яка виїхала на зустрічну смугу і протаранила маршрутний автобус з пасажирами.

Усі загиблі — жителі Хмельницької та Рівненської областей віком від 20 до 67 років, серед них 9 людей саме з Хмельниччини. В рамках розслідування призначили 18 експертиз. Про це 7 липня повідомили на онлайн-брифінгу в Рівненській ОВА.

"Завдяки громадянам, які своєчасно повідомили усі екстрені служби, практично всі екстрені служби протягом десяти хвилин були на місці. Патрульні поліцейські забезпечили реверсний рух, на трасі не було заторів", — зазначив начальник ГУНП в Рівненській області Віктор Шанський.

За даними поліції в Рівненській області, усі 14 загиблих ідентифіковані, це жителі Хмельницької та Рівненської областей віком від 20 до 67 років.

"Наймолодшій жертві ДТП — хлопчикові, четвертого липня виповнилось шість. Серед загиблих — його батьки. Вижила в автотрощі лише 57-річна бабуся — жителька Нетішина. У неї медики діагностували закритий перелом передпліччя, закриту черепно-мозкову травму та забої грудної клітки. Загрози її життю немає. Потерпілу вже допитали слідчі. Все, що вона бачила — як на автобус їде вантажівка", — інформують в Telegram поліції Рівненщини.

До ліквідації наслідків ДТП було залучено сім одиниць спецтехніки та 25 рятувальників, повідомив т.в.о. начальника ГУ ДСНС в області Володимир Захарчук:

"Було здійснено гасіння моторного відсіку вантажного автомобіля Daf, який велетів за межі дорожнього полотна. Вантажівка перевозила молочний сухпродукт без подальшого горіння. Рятувальною службою було здійснено деблокування тіл загиблих семи осіб з автомобіля Sprinter, а також пошукові роботи в сільгоспугіддях, де було знайдено ще додаткову кількість людей. Після завершення основних заходів була залучена інженерна техніка, яка дала можливість перемістити понівечені транспортні засоби і відновити рух по автодорозі, де сталася ДТП. Дана подія класифікується по рівню як державна".

Керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький зазначив, що розслідують факт порушення правил дорожнього руху та порушення правил експлуатації транспортних засобів, внаслідок чого загинули 14 людей. Слідство розглядає декілька версій щодо причин цієї ДТП.

"Перша — це пошкодження колеса вантажного автомобіля, внаслідок чого він виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з маршрутним автобусом. Також розглядається версія щодо випуску власником та посадовими особами суб'єктів господарювання технічно несправних транспортних засобів, неуважність водія та порушення ним правил дорожнього руху. А також — обставини непереборної сили. Для перевірки цих версій на даний час вже проведено огляд місця події із залученням фахівців і експертів", — повідомив Андрій Рудницький.

Він також зазначив, що в рамках слідства призначили 18 експертиз, в тому числі автотехнічні й судово-медичні:

"В рамках проведення судово-медичних експертиз буде розглядатися і питання щодо наявності алкоголю в крові водіїв транспортних засобів. На даний час допитано свідків ДТП. Приймаються засоби з вилучення документів, які стали підставою для експлуатації та випуску на лінію зазначених транспортних засобів. Слідство триває".

Про результати розслідування інформуватимуть оперативно, додав начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Відео

0
репостів
0
репостів