Розділ Події

Майже рік воїна вважали безвісти зниклим: у Славуті провели у засвіти Савчука Артура

Автор 28 червня 2024, 14:30

Сьогодні, 28 червня, Славутська громада провела в останню земну дорогу справжнього українського Героя, нашого земляка – Савчука Артура Івановича. Детальніше про прощання розповіла пресслужба Славутського МВК.

Народився Артур 16 травня 1990 року в селі Перемишель Славутського району Хмельницької області.

У вересні 1997 року пішов до першого класу Перемишельської середньої школи, де закінчив 9 класів у 2006 році. Загальну середню освіту здобув в Улашанівській середній школі. Після чого проходив строкову службу у лавах Збройних Сил України.

Згодом здобув професію “автослюсар” в Острозькому вищому професійному училищі. Певний час працював на підприємстві “Поліхім” у місті Славуті, далі — різноробочим.

1 лютого 2023 року був призваний до лав Збройних Сил України. Проходив службу у механізованому батальйоні військової частини А 4447 на посаді навідник-оператор.

2 липня 2023 року під час виконання бойового завдання, пов’язаного із захистом Батьківщини, в районні населеного пункту Роботине Запорізької області із захисником був втрачений радіозв’язок. Відтоді майже рік Воїна вважали безвісти зниклим. Родина до останнього вірила і чекала. Але, на жаль, дива не сталося...

1 квітня 2024 року за результатами проведення судово-медичної експертизи встановлено факт загибелі Захисника України, старшого солдата Савчука Артура Івановича, який того зловісного дня під Роботиним отримав мінно-вибухові тілесні ушкодження, не сумісні з життям.

Наш земляк загинув, мужньо захищаючи волю та незалежність України. Його самовідданість і героїзм назавжди залишаться в пам'яті та серцях усіх нас, нагадуючи про величезну ціну нашої свободи.

У загиблого залишились батьки, дружина, двоє дітей, двоє братів та четверо сестер.

За життя Артур був дуже доброю та життєрадісною людиною, який, маючи “золоті руки” брався за будь-яку роботу.

Громадське прощання з українським Героєм відбулося у Палаці культури, заупокійна панахида — в монастирі Святої Праведної Анни. Поховали Артура на «Новому кладовищі» з усіма військовими почестями.

Міський голова, виконавчий комітет, депутатський корпус Славутської міської ради та вся Славутська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України.

Хай вічно живе світла пам’ять про Воїна-Захисника Савчука Артура Івановича.

Слава Україні! Героям Слава!

0
репостів
0
репостів