Шепетівчанина оштрафували за вирощення конопель та виготовлення наркотиків

Автор 24 жовтня 2019, 16:25
Шепетівчанина оштрафували за вирощення конопель та виготовлення наркотиків Фото з мережі Інтернет

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим. Жителя Шепетівки визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених частиною першою статті 310 (незаконний посів та вирощування конопель в кількості від десяти до п’ятдесяти рослин), частиною першою статті 309 (незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу України та призначено покарання на підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначено покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

Згідно з вироком суду, обвинувачений наприкінці квітня 2019 року, на присадибній ділянці власного домоволодіння, без мети збуту, власноручно посіяв насіння та виростив 17 рослин конопель, які було виявлено та вилучено працівниками Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області.

Крім того, встановлено, що в липні 2019 року чоловік, перебуваючи за місцем свого проживання, зірвав, подрібнив і висушив та у такий спосіб виготовив наркотичну речовину – канабіс, яку зберігав з метою подальшого вживання, без мети збуту.

Водночас, 23.08.2019, під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі обвинуваченого, працівниками поліції вилучено 2 прозорих поліетиленових пакети, заповнених на третину подрібненою сухою речовиною рослинного походження – канабісом, загальною масою 28,39 г.

В судовому засіданні чоловік повністю визнав себе винуватим в інкримінованих злочинах, підтримав угоду про визнання винуватості, просив її затвердити. Зазначив, що зможе  реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов’язання.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів