Розділ Бізнес

Єдиний шепетівський телеканал Like TV виставили на продаж з боргами

Автор 29 липня 2021, 13:11

На сьогоднішній сесії Шепетівської міської ради було піднято питання продажу єдиного шепетівського телеканалу Like TV. На адресу міського голови надійшов лист від учасників товариства з обмеженою відповідальністю телерадіокомпанії «ЛАЙК ТВ» Гончара Миколи Єгоровича та ТОВ «ПРОМО СТУДІЯ «ФРЕШ» про продаж часток у статутному капіталі телекомпанії.

Так як міська рада є одним із засновників телеканалу і має право першочергового викупу часток у інших співвласників, їм було запропоновано викупити частку: Гончара Миколи Єгоровича за 301 500 грн та ТОВ «ПРОМО СТУДІЯ «ФРЕШ» за 592 950 грн.

Ще 6% у структурі власності має Публічне Акціонерне Товариство по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз», але від них пропозицій продажу своєї частки не надходило.

Слово взяв депутат партії «За конкретні справи» Костюк Володимир Володимирович, який розповів про борги телекомпанії:

"На сьогоднішній день є певні фінансові проблеми у даного підприємства. Мені відомо, що у нього є фінансові зобов'язання на близько 1 млн грн. Є потреба закуповувати нову техніку та отримувати ліцензії."

Після обговорення проєкт рішення про викуп часток телеканалу було поставлено на голосування. Його підтримали лише 8 депутатів. Таким чином, міська рада відмовилась від купівлі телеканалу, що відкриває шлях для його продажу іншим бажаючим.

За нашими джерелами, активно продажем Like TV цікавився місцевий депутат партії «За конкретні справи» Савчук Руслан Віталійович, за яким стоять інтереси народного депутата та власника мережі гіпермаркетів "Епіцентр" Олександра Гереги. Їх мало цікавить нинішня кабельна мережа чи редакція телеканалу Like TV. Найбільшу вартість для них складає ліцензія на аналогове мовлення в нашому регіоні. Це можливіть розширити покриття їх телеканалу "Перший Подільський".

Нагадаємо, що кінцевими бенефіціароми телеканалу Like TV є Гордійчук Андрій Андрійович та Василик Тетяна Павлівна. 

Андрія Гордійчука звинувачують у махінаціях з коштами «Першого Національного аграрного кооперативу». Кооператив займався оптовими закупівлями у жителів українських сіл молока і його подальшою переробкою на Старокостянтинівському молочному заводі. Всього Гордійчик викупив продукції на суму у 23 мільйони гривень. Однак, українські фермери так і не дочекалися плати за свою продукцію, оскільки кооператив змінив юридичних власників і був перереєстрований на інших осіб, до цього розрахувавшись з керівництвом молокозаводу.

Також відкрито кримінальне провадження щодо привласнення коштів компанією обласного депутата 9 523 280 грн Аграрного фонду. Відповідно до інформації із заяви, ПАТ Аграрний Фонд про вчинене кримінальне правопорушення № 13/04-03/2/8 від 03.10.2019 р., службові особи ТОВ Цефей-Груп, використали кошти, отримані від ПАТ Аграрний фонд не за призначенням, перерахувавши їх на рахунок ДП Перший національний технічний кооператив Першого національного Аграрного кооперативу.

Його права рука Василик Тетяна Павлівна, після того як залишила посаду директора телеканалу, влаштувалась на роботу до Співака Олександра Михайловича - обласного депутата від партії «Європейська Солідарність», який володіє шепетівською та староконстянтинівськими цукроварнями. Ймовірно, на його кошти зараз розвиває сайт "Хмельниччина північ", який вже навіть встиг отримати замовлення від Шепетівської міської ради на 20 000 грн.

До речі, Like TV теж отримував чималі кошти з шепетівького бюджету. Лише в цьому році підписано договір з висвітлення діяльності Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету на телебаченні за 150 000 грн.

Матеріал про те як презентували канал 4 роки тому ви можете перегянути тут.

Останнє редагування 29 липня 2021, 14:41
0
репостів
0
репостів