Розділ Бізнес

Сходи цукрових буряків постраждали від рясних травневих дощів

Автор 16 травня 2019, 16:00

A’SPIK GROUP, якій належить ПрАТ "Шепетівський цукровий комбінат", не пересіватиме цукрові буряки через наслідки весняних злив. Хоч перші сходи цукрових буряків частково і постраждали від рясних травневих дощів, проте необхідності у пересіві немає.

У компанії інформують, що проблемними для старокостянтинівських аграріїв після надмірних весняних опадів виявилися 200 гектарів угідь, виділених під солодкий корінь.

«Часткове вимивання та замулення перших сходів цукрових буряків спостерігається приблизно на 20% цьогорічних посівних площ. Однак, на щастя, наслідки злив не спричинили необхідності у повторній посівній», – констатує директор аграрного підрозділу A'SPIK GROUP Анатолій Салашинський.

За його словами, решта сходів коренеплоду перебуває у доброму стані та не уражена хворобами й шкідниками. Нині на полях компанії вже розпочалися агрохімічні роботи для захисту паростків. Зокрема, посіви цукрових буряків обробляють гербіцидами, аби запобігти росту бур’янів. Незабаром розпочнеться і профілактична обробка рослин препаратами проти шкідливих комах.

Нагадаємо, у 2019 році в земельному банку A’SPIK GROUP під коренеплід виділили майже 1300 гектарів. Попри те що посівні площі цукрового буряку на теренах України цьогоріч скоротилися на 25%, старокостянтинівські аграрії зберегли сталі угіддя для солодкого кореня.

Наразі на полях компанії через рясні опади ще тривають роботи зі сівби сої та квасолі.

0
репостів
0
репостів