ОСББ в Шепетівці і загалом: досвід, відгуки та поради
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
В Шепетівці близько 10 ОСББ, є гарні та зразкові об'єднання з яких треба брати приклад, напевно, є і менш успішні.
В темі хотілося б прочитати відгуки тих, хто проживає в подібних об'єднаннях, отримати поради для тих, хто розмірковує над організацією такої справи.
В будинку де проживаю я, одного разу була пропозиція створити таке об'єднання, однак отримали багато негативних відгуків щодо неплатників, що за них доведеться платити іншим, що стало для багатьох вагомою причиною бути проти.
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
А суд тоді навіщо? Чи людям подобається жити в руїнах через кількох неплатників?В будинку де проживаю я, одного разу була пропозиція створити таке об'єднання, однак отримали багато негативних відгуків щодо неплатників, що за них доведеться платити іншим, що стало для багатьох вагомою причиною бути проти.
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
- НЕкремлебот
- Платиновий учасник
- Дописи: 603
- Подяка отримана: 156
А при заснуванні ОСББ заключаються якісь угоди чи там статут (я дійсно не в курсі)? Може просто в первічці прописати "при несплаті за такий-то такий-то період відключати нахрєн", благо всі роботи по обслуговуванні кабелів-труб-магістралей виконуються якщо не своїми силами, так за свої ж гроші?Dj Os пише: А суд тоді навіщо? Чи людям подобається жити в руїнах через кількох неплатників?
Другими словами: ОСББ має право саме відключати боржників через невиконання умов, вказаних в установчіх документах? Якщо так, то це досить сильний важіль для халявщиків....
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
Знаю, що в РФ в будинках повинен стояти один лічильник на воду на будинок, а далі в кожного свій. І якщо об'єм на загальнобудинковому лічильнику більший, ніж оплатили всі квартири, то перебір ділиться на всі квартири, як "загальнобудинкові потреби"; та ж ситуація з електроенергією. В такому випадку неплатники - дуже негативний вантаж на колективі.
- extrimal.77
- Старший учасник
- Дописи: 65
- Подяка отримана: 12
Так, це правильно, зараз в квартирах від ЖЕКу перебір лягає на комунальні витрати, а в ОСББ нихто не погодиться платити за перебір. Що моє - то моє.
- Старик Хотабыч
- Платиновий учасник
- Дописи: 620
- Подяка отримана: 106
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор