ОСББ в Шепетівці і загалом: досвід, відгуки та поради
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- 555valera
- Молодший учасник
- Дописи: 36
- Подяка отримана: 12
Павло Котенко пише: УК - управлінська компанія. Про яке селище мова? Вам відомо, як витрачаються кошти, які заплатили 95% жителів будинку: вони були вкладені у ті будинки, чи розподілені між житловим фондом ЖЕКу...?
Чим та компанія управляє? Селище де я живу знаходиться в Київській обл. ЖЕК свої надходження не розподіляє на будинки - це однозначно. А ці будинки завжди ставляться в приклад на сесіях Селищної ради. Але те що в них і ремонт в підїздах зроблений і прибудинкова територія завжди прибрана і стоянка облаштована і майданчич для дітей охайний і ніколи не має проблем із забитою каналізацією - це факт. В одному із цих будинків живе мій колега і це нетільк мої слова
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
Можливо, що жителі будинків об'єднались і створили організацію для обслуговування свого житла і мають вплив, контроль діяльності цієї структури.
Те, що ми маємо в Шепетівці кардинально відрізняється.
Я живу в будинку, якому 12 років і який спочатку обслуговував міський ЖЕК, а тепер - УК. Цього року вперше зробили ремонт в під'їздах за рахунок УК. Дитячий майданчик фарбували завжди за кошти, які збирали з жителів. Коли я запитав в УК, які витрати на мій будинок, то мені сказали, що не знають (іншого можна було б і не очікувати).
- 555valera
- Молодший учасник
А для чого Ви хочете створити ОСББ?
- 555valera
- Молодший учасник
Павло Котенко пише: ... Коли я запитав в УК, які витрати на мій будинок, то мені сказали, що не знають (іншого можна було б і не очікувати).
А в квитанціях які Ви сплачуєте не має інформації? Якщо УК відмовляється надати інформацію Ви можете звернутися до міської ради (в "Білий дім", як в Шепетівці називають) там повинна бути інформація, Вони затвержують тарифи. А можете звернутися в УК із письмовим інформаційним запитом, якщо вони на протязі 30 днів інформації не надають то можете сміло писати заяву в прокуратуру на посадову особу, яка вповноважена надати відповідь, здебільшого це директор.
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
- Vent
- Платиновий учасник
- Дописи: 616
- Подяка отримана: 45
Valera пише:
KrOt пише: хочете побачити як працює ОСББ,прийдіть або підїдьте на вул.Староконстянтинівську 2,4,6.Подивітесь які стоять вікна у підїздах,як навколо будинку.Там приклад роботи ОСББ.
Хочете побачити як працює ОСББ,прийдіть або підїдьте на вул.К.Маркса 24. Подивітесь які стоять вікна у підїздах які автоматичні двері, 3Д домофони, фундамент, криша, фасад, прапори, квіти і навіть ескалатори у підіздах. Навіть в асфальті ями калюжні забетоніровали! І траву покрасили.
І цбого всього близько не було при жекові. Все шо робив жек - це раз на тиждень прибиральниця у підїзд і двір.
- 555valera
- Молодший учасник