ОСББ в Шепетівці і загалом: досвід, відгуки та поради
- 555valera
- Молодший учасник
- Дописи: 36
- Подяка отримана: 12
extrimal пише: Старик читай уважніше: якщо будинок підпорядкований ЖЕКу і в розцінку обслуговування прибудинкової території входить ремонт усіх комукацій внутрі будинку ( за винятком квартир), то все це ремонтується за рахунок ЖЕКу, якщо такі розцінки не входять в тариф за кварплату, то вони оплачуються самими мешканцями. А що стосується ОСББ, то за це все платять мешканці цього будинку окремо від квартплати, або з рахунку ОСББ.
Зазвичай при утворенні ОСББ ініціативною групою робиться так званий кошторис для наглядного прикладу того скільки мешканці будуть платити і за що будуть платити. З тим з чим я працював, то в ОСББ в квартплату обовязково входить обслуговування комунікацій, які знаходяться на площі загального користування, коридори сходи, підвал. В квартирі мешканець обслуговує комунікації сам. Якщо, наприклад, прорив батареї в опалювальний сезон, то бігти і збирати кошти з мешканців? І всі кошти які мешканці зплачують повинні бути задекларовані, не забуваємо що директор чи керівник ОСББ несе посадову відповідальність.
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- 555valera
- Молодший учасник
- KrOt
- Платиновий учасник
- Дописи: 485
- Подяка отримана: 149
- Demchuk
- Платиновий учасник
- Дописи: 379
- Подяка отримана: 35
[SIGPIC][/SIGPIC]
- 555valera
- Молодший учасник
KrOt пише: хочете побачити як працює ОСББ,прийдіть або підїдьте на вул.Староконстянтинівську 2,4,6.Подивітесь які стоять вікна у підїздах,як навколо будинку.Там приклад роботи ОСББ.
І що з того, в нас є 2 нових відносно будинки (близько 8 років). У них проживають люди до 40 років, тобто це молоді успішні родини 95 % яких платять за жт.-ком. послуги місяць в місяць і там порядок і ремонт був цього року і все прекрасно без ОСББ.
- 555valera
- Молодший учасник
Павло Котенко пише: В Україні також мають стояти загальнобудинкові лічильники на воду?
На електрику, напевно, стоять. За освітлення місць загального користування плата врахована в плату ЖЕКу, а воду - не помічав. Чи є постанова про обов'язковість встановлення?
з тим чим я мав справу, то є постанова якогось міністерства, що в нових будинках обовязково повинні бути встановлені лічильник на опалення та лічильник на воду. показували в місцевому ЖЕКу. В мене була ситуація коли створив організацію, про яку я писав раніше і була здійснена передача житлового будинку потрібно було перезаключати договори із ЖЕКом на комунальні послуги, то ЖЕК бистренько зказав, що потрібно ставити лічильник на опалення, а підставою було те що люди добудували додатково балкони і повиносили на них батареї. І показали мені в ЖЕКу цю бумагу в якій було сказано, що при реконструкції встановлюється лічильник. А так як будинок не є в комунальній власності, то звичайно лічильник потрібно було встановлювати не зарахунок ЖЕКу. Встановили мешканці за свій рахунок так як ці добудови були самовільно зроблені без будь-яких документів. ЖЕКу вигідно рахувати по лічильнику а ніж напів незаконній квадратурі. В тих старих будинках які стоять на балансі ЖЕКу, на мою думку, лічильники загальнобудинкові повинні встановлюватись за рахунок ЖЕКу. Чи є постанова про обовязковість встановлення лічильників? Думаю не має. В тій бумазі, що я бачив то там нічого не було сказано за обовзковість встановлення в будинках, а от після реконструкції - да.
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
І що з того, в нас є 2 нових відносно будинки (близько 8 років). У них проживають люди до 40 років, тобто це молоді успішні родини 95 % яких платять за жт.-ком. послуги місяць в місяць і там порядок і ремонт був цього року і все прекрасно без ОСББ.
це про які будинки йдеться мова?
Невже всі ремонти відбуваються за рахунок УК? В т.ч. дит.майданчики...? І Вам відомо, як витрачаються кошти, які заплатили 95% жителів будинку: вони були вкладені у ваші будинки, чи розподілені між житловим фондом, який обслуговує УК?
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
- 555valera
- Молодший учасник
- pavlok
- Автор теми
- Адміністратор
- Дописи: 228
- Подяка отримана: 74
Зміни творить кожен з нас! ngokolo.blogspot.com/
- 555valera
- Молодший учасник