Минулого тижня представники Шепетівської громади на чолі з міським головою Віталієм Бузилем побували у Львові, де відвідали лікарню Святого Пантелеймона. У складі делегації були заступниця міського голови Галина Безкоровайна, керуюча справами Наталія Білас, головна лікарка Шепетівської багатопрофільної лікарні Валентина Савчук, медична директорка цього закладу Світлана Костюк, завідувач травматологічного відділення лікарні Михайло Федина, головний лікар Шепетівського Центру ПМСД Андрій Нечипорук.

Поїздку організували з метою налагодження партнерства та можливістю детально ознайомитися з діяльностю лікарні, у якій функціонує центр для реабілітації військових після важких поранень «Незламні». До речі, у цьому центрі нині проходять лікування наші земляки, зокрема шепетівчанин Сергій Криворучко.
Нашим медикам провели екскурсію лікувальним закладом. Колеги зі Львова охоче ділилися досвідом, передовими методами лікування і діагностики.
— У цьому лікувальному закладі вражає усе — від сучасного ремонту до найновішого технологічного обладнання, світових досягнень, запроваджених у медицині. Тут проводяться унікальні операції, — розповідає Валентина Савчук. — Нам було чому повчитися.
Характерно, що лікарня та центр «Незламні» оснащуються не тільки за рахунок державних коштів, а й завдяки залученню усіляких грантів з-за кордону, інвестицій. Поїздка, поза сумнівом, дуже корисна для нас, медиків Шепетівщини. Вона сприятиме підвищенню рівня охорони здоров’я нашого краю.
Загалом налагодження контактів з медиками Львова дасть можливість вивчати передовий досвід і запроваджувати його на практиці у Шепетівці.
Наш кор.