Розмір шрифту: +
1 minute reading time (192 words)

Клінічні випробування підтвердили ефективність японських ліків проти COVID-19

20200317_48_819271_L

Ліки від грипу Avigan (фавіпіравір), розроблені в Японії, вирішено офіційно використовувати для лікування тих, що заразилися коронавірусною інфекцією COVID-19. Про це повідомляє NHK з посиланням на директора Національного центру розвитку біотехнологій Китаю.

Директор центру Чжан Сінмін заявив у вівторок на прес-конференції в Пекіні, що ліки показало ефективність у клінічних випробуваннях, проведених двома медичними організаціями.

Тести проводилися в Ухані і Шеньчжені, в них брало участь 240 і 80 пацієнтів відповідно.

Дослідження в Ухані показало, що температура у пацієнтів, що приймали ліки, поверталася до нормальної в середньому протягом 2,5 днів у порівнянні з 4,2 днями в контрольній групі. Також брали фавіпіравір пацієнти в середньому протягом 4,57 днів позбувалися від кашлю, в порівнянні з 5,98 днями у тих, хто не приймав їх.

У Шеньчжені брали ліки після позитивного тесту на коронавірус отримували негативний результат тесту в середньому через чотири дні, в той час як пацієнти без такого лікування - протягом 11 днів.

Дослідження на основі рентгенівських знімків також підтвердило, що поліпшення стану легень спостерігалося приблизно у 91% пацієнтів, що приймали фавіпіравір, в той час як у тих що не приймали ліки - у 62%.

Також Чжан Сінмін зазначив, що ліки не мають явних побічних ефектів.

Який ноутбук краще вибрати?
Giveaway: як вбити свій Інстаграм-аккаунт за свої ...

Читайте також:

 

Коментарі

Немає створених коментарів. Будь першим хто залишить коментар.
Вже зарегистрированны? Увійти на сайт
Четвер, 28 березня 2024

0
репостів
0
репостів