Розділ Суспільство

У Шепетівці жінка збила людину і звинувачує в ДТП потерпілого

Автор Анастасія Глуцька 30 травня 2017, 17:53

Шепетівка - невелике містечко, його населення настільки нечисленне, що майже кожен з жителів знає один одного безпосередньо або побічно, а про інциденти стає відомо всім навіть без допомоги всюдисущих ЗМІ. За таких обставин є і позитивні, і негативні моменти, оскільки приймати будь-яку зі сторін у спірних питаннях не хоче ніхто. Природно. Їм же там жити.

Історія, про яку йдеться нижче, сталася понад рік тому. 8 квітня 2016 року біля восьмої вечора Олег Слободенюк на своєму скутері повертав на заправку з увімкненим поворотом і при цьому на невеликій швидкості. За ним їхала місцева медсестра Ольга Вознюк на своєму авто Mazda 6. Проте жінка, очевидно, відволіклася і, перетинаючи суцільну лінію, вона в'їхала в скутер Слободенюка на повороті, загальмувавши в останній момент. У результаті ДТП у потерпілого перелом трьох ребер, струс мозку і розірвані зв'язки рук і ніг. На відновлення здоров'я пішло півроку, протягом яких Слободенюк майже не ходив. Скутер і зовсім ремонту не підлягав. За фактом події правоохоронці почали досудове розслідування. Здавалося би, в невеликому місті рішення подібної ситуації не змусило б себе довго чекати. Проте – маємо що маємо. Після інциденту минуло вже більше року, а справа досі розглядається.

Як стало відомо пізніше, винуватиця аварії, намагаючись затягнути процес, знаходить все нових і нових свідків ДТП, які зовсім не фігурують в перших протоколах. Провину свою жінка не визнає і заявляє, що в аварії винен Слободенюк. Буцім-то, він не включив поворот. "Свідки" її слова підтверджують, хоча виникає величезний сумнів, а чи були ці "свідки" очевидцями аварії?

Проте, як повідомляють інсайдери, така подія у водійській практиці Вознюк аж ніяк не перша. Чотирма роками раніше вона також збила скутериста, порушивши правила дорожнього руху. І точно так само вийшла сухою з води.

За коментарями намагаємося звернутися до інформатора. Але людина, яка повідомила про попереднє ДТП за участю Ольги Вознюк, не захотіла себе назвати. Місто ж невелике, і всі один одного знають.

На попередніх слуханнях сама обвинувачена почувалася досить спокійно і, судячи з усього, докорами сумління явно не страждала. Виникають справедливі запитання – звідки у скромної медсестри така віра у власну безкарність? І ще одне також не менш делікатне питання – хіба дозволяє її зарплатня помічниці Ескулапа придбати автомобіль Mazda 6?

Відповідь не змусила себе довго чекати. Як виявилося, чоловік винуватиці ДТП є співробітником Генштабу України. Зрозуміло, з таким захистом можна не боятися і будь-яких суддів, і будь-якого вироку.

Проте потерпіла сторона заявляє, що вірить в справедливість рішення Феміди та сподівається, що воно не буде одностороннім.

"Природно, ми розраховуємо на компенсацію. Але найголовніше – це справедливе рішення суду", – розповідає син потерпілого, Тимур – "Я говорив з нею в день ДТП, і вона повністю визнавала свою провину. Тепер же вона все хоче переграти на свій лад, що, нібито, вона не винна, і що не вона порушила правила, а батьк".

Але ж ситуація дійсно цікава – дружина співробітника Генштабу з вини своєї ж неуважності збиває людину, людина отримує серйозні травми, а через рік у неї з'являються свідки, які підтверджують її невинуватість. На фото, які продемонстрував син Слободенюка, видно, що гальмівного сліду немає. Фото були зроблені за декілька годин після самої ДТП.

І ось тут якраз грає роль факт нечисленності населення Шепетівки: розголос, коментарі, публічність ситуації – все це здається неможливим. Тому що всі один одного знають, тому що всім там жити. Тому що краще залишитися в стороні. Тому що "відбулося ж не зі мною". Тому ... Так, таких "тому" може бути тисяча. Ось тільки кожне слово і кожен свідок, справжній, не знайдений за рік після інциденту, може зіграти досить вагому роль в рішенні судді. А поки до чергового засідання залишається рівно одна доба. І разом з тим віра в те, що закон в Україні є не тільки на папері.

0
репостів
0
репостів