Розділ Суспільство

Відбулась 5-та чергова сесія Шепетівської районної ради

Автор 15 лютого 2021, 19:07

12 лютого 2021 року, відбулося пленарне засідання 5-ої (чергової) сесії Шепетівської районної ради, яке провів голова Шепетівської районної ради Олег Кулінський. Про перебіг засідання розповіли на сайті органу самоврядування.

Перед початком роботи сесії, голова ради привітав із Днем народження депутатів Шепетівської районної ради, яке вони відзначили у міжсесійний період, а також побажав їм міцного здоров'я, довголіття, сімейного благополуччя, радості, щастя, достатку, активної депутатської діяльності спрямованої на розвиток Шепетівського району.

Перед розглядом питань порядку денного, Олег Юрійович довів до відома депутатів ряд пропозицій від депутатських фракцій про вкючення їх депутатських звернень до порядку денного чергової сесії районної ради, а саме:

  • від депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" - "Про депутатське звернення депутатів Шепетівської районної ради восьмого скликання до Верховної ради України щодо прийняття Закону України "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Рішення про включення питання до порядку денного сесії не прийняте.
  • лист Шепетівської міської ради та пропозиції депутатських фракцій політичних партій "Опозиційна платформа - За життя" та "Єропейська солідарність" про включення в порядок денний сесії районної ради питання "Про безоплатну передачу права засновника та об'єктів нерухомого майна із спільної власності територіальних громад сіл, селища Шепетівського району Хмельницької області комунального підприємства "Комунальне некомерційне підприємство "Шепетівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Шепетівської районної ради Хмельницької області у комунальну власність Шепетівської міської територіальної громади", а також пропозицію від голови фракції політичної партії "Радикальної партії Олега Ляшка" - "Про безоплатну передачу права засновника та об'єктів нерухомого майна із спільної власності територіальних громад сіл, селища Шепетівського району Хмельницької області комунального підприємства "Комунальне некомерційне підприємство "Шепетівський центр первинної медико-санітарної допомоги" Шепетівської районної ради Хмельницької області у комунальну власність Михайлюцької сільської територіальної громади".

По цьому питанню депутат Хмельницької обласної ради Світлана Павлишина звернулась до колег-депутатів не включати до порядку денного сесії питання передачі КП "КНП Шепетівський центр ПМСД" до комунальної власності територіальної громади міста Шепетівки та запропонувала:

  1. Терміново створити робочу групу, до якої включити всіх голів ОТГ, Шепетівських керівників районного та міського центрів первинної медико-санітарної допомоги, представника Департаменту охорони здоров'я Хмельницької обласної державної адміністрації (за згодою), голів профільних комісій міської та районної рад.
  2. Провести глибокий аналіз та напрацювати варіанти безперебійного функціонування первинної ланки медицини Шепетівщини з обов'язковим економічним підтвердженням та обґрунтуванням.
  3. Вивчити питання співіснування Шепетівських районного та міського центрів первинної медико-санітарної допомоги на прикладі інших районів.

По питанню передачі Центру ПМСД також виступив сільський голова Ленковецької ОТГ Юрій Криворчук, який також запропонував обговорити це питання із сільськими головами ОТГ.

Далі депутати продовжили свою роботу. На пленарному засіданні чергової сесії було розглянуто 35 питань.

Заслухали питання "Про інформацію керівника Шепетівської місцевої прокуратури про результати діяльності місцевої прокуратури у 2020 році" по якому інформував заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Мельник та звіт про результати службової діяльності Шепетівського ВП ГУНП в Хмельницькій області за 2020 рік по якому доповів заступник начальника Шепетівського районного управління поліції Микола Борщук.

Начальник управління фінансів райдержадміністрації Лариса Сорока прозвітувала про виконання Білогірського, Ізяславського, Полонського, Славутського, Шепетівського районних бюджетів, а також проінформувала по питаннях про внесення змін до Шепетівського районного бюджету на 2021 рік та про угоду між Хмельницькою обласною та Шепетівською районною радами.

Також були розглянуті питання про структуру та чисельність виконавчого апарату Шепетівської районної ради, про затвердження плану роботи Шепетівської районної ради на І півріччя 2021 року; про зразки посвідчень та нагрудних знаків депутатів Шепетівської районної ради та посвідчення працівників виконавчого апарату районної ради та про затвердження Положення про помічника-консультанта депутата Шепетівської районної ради.

В ході роботи депутати заслухали та обговорили питання про передачу основних засобів Білогірської районної ради до комунальної власності територіальної громади селища Білогір'я; про передачу основних засобів Славутської районної ради до комунальної власності територіальної громади міста Славута; про прийняття основних засобів Славутської районної ради до комунальної власності Шепетівської районної ради.

Серед питань порядку денного були питання про внесення змін та доповнень до рішення другої сесії районної ради VIIІ скликання від 11 грудня 2020 року "Про затвердження Регламенту Шепетівської районної ради", про затвердження Положення про уповноважених осіб Шепетівської районної ради у сфері організації та проведення публічних закупівель, про передачу матеріалів архівних справ Шепетівського районного трудового архіву, стоматологічної поліклініки у комунальну власность територіальної громади міста Шепетівки, про передачу об'єднаного трудового архіву територіальних громад Славутського району до комунальної власності Крупецької сільської територіальної громади, про передачу будівлі та земельної ділянки, що знаходиться у м.Славута, вул. Соборності,12 у комунальну власність Славутської міської територіальної громади, про передачу дитячого оздоровчого табору "Світанок" с.Білогородка, будівлі Клубівської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини до комунальної власності Ізяславської міської ради.

Далі були розглянуті питання про затвердження проектів землеустрою щодо встановлення (зміни) меж адміністративно-територіальної одиниці сіл Колом'є, Стригани, Комарівка, Полянь, Крупець Крупецької сільської ради Славутського району та села Голики Славутської міської територіальної громади та про погодження проектів землеустрою сіл Мокроволя, Жемелинці, Окіп Білогірського району. А також питання про вихід Шепетівської районної ради зі складу засновників КП "Плесенський дошкільний навчальний заклад Шепетівської районної ради Хмельницької області" та про передачу прав засновника та майна із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Шепетівського району Хмельницької області до комунальної власності Ізяславської міської територіальної громади, по зазначених питаннях проінформував начальник юридичного відділу виконавчого апарату районної ради Максим Костанецький.

По питанню про підтримку звернення депутатів Шепетівської районної ради до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з питання дефіциту районного бюджету та функціонування бюджетних установ проінформував депутат Шепетівської районної ради Віктор Яськов.

Про депутатський запит щодо шляхів вирішення проблемних питань з пасажирськими перевезеннями у Шепетівському районі інформував депутат Шепетівської районної ради Валентин Лосовський.
Депутат районної ради Федір Савицький повідомив депутатів про депутатське звернення депутатів Шепетівської районної ради Хмельницької області до Міністра оборони України, Головнокомндувача Збройних сил України, командувача оперативного командування "ЗАХІД" Збройних сил України щодо використання вивільнених військових містечок розташованих у Шепетівському районі та запровадження системи територіальної оборони.

По вищезазначених питаннях депутатами були прийняті рішення поіменним голосуванням.

0
репостів
0
репостів