Розділ Суспільство

За погрозу вбивством Жмеренецький хотів 100 тис. грн моральної шкоди, а потім відмовився від своїх обвинувачень

Автор 24 листопада 2019, 14:06

Днями Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області прийняв Ухвалу про закриття кримінального провадження щодо мешканця Києва, який погрожував нині чинному народному депутату України Олексію Жмеренецькому вбивством. Причиною закриття справи стала відмовою Жмеренецького від своїх обвинувачень.

Нагадаємо, 13 липня 2019 року тоді ще кандидат від партії “Слуга народу” у 190 окрузі Олексій Жмеренецький заявив, що йому погрожували вбивством, якщо він не зніме свою кандидатуру. Відповідну заяву він подав у Шепетівський відділ поліції.

За даними досудового розслідування, двоє чоловіків очікували біля приміщення офісу кандидата по вул. Островського, 6, в м. Шепетівка (будинок побуту). Вони підійшли до Жмеренецького з метою примусити його зняти свою кандидатуру з позачергових виборів народних депутатів України. У бік потерпілого висловили погрозу вбивством, повідомивши наступне: «зникни з даного округу, як кандидат у депутати, якщо не хочеш бути «дирявим».

04b63505508cdcb76edb759a2da6e079 L

Поліції вдалось встановити особи двох чоловіків — одного з тих, хто погрожував, та водія автомобіля, на якому зловмисники зникли з місця події одразу після вчинення погроз. Обоє вони мешканці Київщини. До того ж один із залякувачів виявився глухонімим.

На підготовче засідання суду, яке відбулося 24 жовтня, нардеп Жмеренецький не прибув. Проте направив позовну заяву про відшкодування йому моральної шкоди на суму 100 тис. грн.

А вже 19 листопада безпосередньо на судовому засіданні подав клопотання про закриття кримінального провадження у зв’язку з відмовою від обвинувачення та свого позову без розгляду. В результаті кримінальне провадження закрили. А всі речові докази: автомобіль “Fiat Linea”, мобільні телефони “Samsung”, “Huawei P Smart+” та одяг погрожувальника — повернули.

Останнє редагування 24 листопада 2019, 15:42
0
репостів
0
репостів