Розділ Суспільство

Славутський район пропав із проекту Закону про зміну меж районів Хмельницької області

Автор 11 червня 2019, 16:10

На офіційному сайті Верховної Ради України з'явився проект Закону про зміну меж районів Хмельницької області. Авторами проекту №10348 від 30 травня цього року значаться три народні депутати: Сергій Мельник, Володимир Мельниченко та Микола Федорук.

Законопроектом передбачається розширення меж Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Шепетівського районів.

Межі Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Шепетівського районів встановлюються по зовнішній межі територій міських, сільських, селищних територіальних громад районів, що входять у їх склад.

Для забезпечення надання соціальних послуг на територіях, які не входять до складу ОТГ чи міст обласного значення зберігаються районні ради, до кінця їх каденції в 2020 році. Виконання бюджетів районних рад районів, які приєднуються до Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Шепетівського районів, здійснюються реорганізованими Хмельницькою, Кам’янець-Подільською, Шепетівською районними державними адміністраціями.

Законопроект передбачає правонаступність прав та обов`язків рад, які реорганізовуються, порядок передачі майна районних рад та районних державних адміністрацій до органів на субрегіональному рівні.

Згідно із поданим проектом на Хмельниччині планується три райони. Хмельницький район складатиметься із нинішніх Віньковецького, Волочиського, Городоцького, Деражнянського, Красилівського, Летичівського, Старокостянтинівського, Старосинявського, Теофіпольського, Ярмолинецького районів. До Кам’янець-Подільського району увійдуть Дунаєвецький, Новоушицький та Чемеровецький, а до Шепетівського – Білогірський, Ізяславський, Полонський, Шепетівський райони.

А ось Славутського району взагалі немає в переліку, який значиться у проекті закону. Чи означає це, що Славутчина відійде до Рівненьскої області, як цього хотіли славутчани, чи просто технічна помилка, поки незрозуміло.

0
репостів
0
репостів