Розділ Суспільство

Залізничники обіцяють у 2016 році зробити шепетівський вокзал доступнішими для людей з інвалідністю

Автор 03 грудня 2015, 18:14
Згідно з Програмою зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури на 2016 рік, передбачено інвестувати 1,5 млрд гривень, щоб зробити залізничний транспорт більш зручним та доступним. Причому якщо раніше облаштовувалися великі вокзали й об’єкти, то новою програмою передбачено зробити комфортнішими для осіб з обмеженими можливостями й дрібніші залізничні об’єкти.
Серед технічних засобів передбачено обладнати пандусами та поручнями вокзали, зали очікування, кабіни санітарних приміщень для осіб з обмеженими можливостями. Залізничники також встановлять понижені бордюри пішохідного тротуару для можливості безперешкодного потрапляння людей на візках, квиткові каси із заниженим підвіконням для обслуговування пасажирів з інвалідністю та інше.

Також будуть покращені інформаційні табло, піктограми, візуальні попередження-покажчики. За потреби залізничники встановлять таблички візуальної інформації рельєфним літерно-цифровим шрифтом і шрифтом Брайля, рельєфно-тактильні лінії по краях платформ.

Крім того, для покращання якості обслуговування особливих пасажирів будуть проводитися навчання з черговим персоналом вокзалів, станцій та працівниками поїзних бригад. Залізничники впевнені, що подібні заходи зроблять залізничний транспорт доступнішими та зручнішим для всіх користувачів.

У 2016 році різні роботи зі створення кращих умов для людей з інвалідністю будуть проведені окрім шепетівського ще на таких вокзалах і станціях: Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Броди, Стрий, Мостицька, Дрогобич, Ковель, Здолбунів, Сарни, Мукачеве, Тернопіль, Львів, Маневичі, Хуст, Ківерці, Ясиня, Рогатин, Київ, Вінниця, Козятин, Хмельницький, Біла Церква, Фастів, Бердичів, Миронівка, Кам’янець-Подільський, Жмеринка, Брюловецький, Вирівка, Глухів, Дубов’язівка, Камка, Кошари, Макове,Бондарівка, Макошине, Низківка, Горбанці, Видубичі, Коростень, Харків, Суми, Полтава, Лосеве, Ізюм, Кременчук, Любни, Гребінка, Прилуки, Ромни, Красноград, Мерефа, Основа, Козача Лопасть, Лозова,Смородине, Куп’янськ, Пісочин, Водяне, Південний, Аксютівка, Андріївка, Великий Бурлук, Сироватка, Гадяч, Григорівка, Херсон, Миколаїв, ім. Т. Шевченка, Олександрія, Роздільна, Вапнярка, Котовськ, Первомайськ-на-Бузі, Помічна, Знам’янка, Кіровоград, Черкаси, Давлет-Агач, Аліяга, Біла Криниця, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Мелітополь, Пологи, Нікополь, Кривий Ріг, Марганець, Апостолове, Синельникове, Дніпродзержинськ, Чаплине, Павлоград, П’ятихатки, Новоолексіївка, Таврійськ,Павлопілля.
0
репостів
0
репостів