Розділ Суспільство

На Хмельниччині заборонили продаж алкоголю та обмежили пересування дітей

Відсьогодні, 1 березня, на Хмельниччині заборонено продавати алкогольні напої на період дії воєнного стану. Відповідний наказ підписав напередодні начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Ухвалено рішення про заборону торгівлі алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі. Заборона вступає в силу з 00 год 00 хв 01 березня і діятиме до закінчення строку, на який було введено воєнний стан, та за умови усунення загрози нападу.

На Хмельниччині дітям віком до 16 років заборонено перебувати на вулиці без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють. Винятком є територія в радіусі ста метрів від помешкання.

«Заборона набирає чинності вже з 1 березня і діятиме до завершення воєнного стану», – сказав посадовець під час брифінгу. 

Із 1 березня на Хмельниччині заборонено поселення чоловіків віком від 18 до 60 років більше ніж на 48 годин в усіх закладах, що надають послуги з розміщення біженців, незалежно від форм власності.

«У нашій країні воєнний стан і повна мобілізація. Всім, хто приїжджає до нас разом зі своїми родинами, ми раді допомогти. Наразі в області поселено 41 тисячу людей, які прибули із інших «гарячих» регіонів. Але щодо чоловіків, які можуть захищати свій край, то вони повинні стати на облік у військкоматі і йти боронити нашу землю», – повідомив Сергій Гамалій під час вечірнього брифінгу.

Заклади, які надають послуги із розміщення, зобов‘язані поселяти чоловіків віком від 18 до 60 років на підставі документу, що посвідчує особу, та повідомляти про це орган місцевого самоврядування.

Також, за словами керівника ОВА, переселенці, які прибувають у Хмельницьку область під час дії комендантської години, можуть рухатись до місця призначення. Однак, аби уникнути непорозумінь із патрулями, повинні мати при собі проїзний квиток або документ, що посвідчує особу.

Щодо дезінформації: є інформація, що війська РФ сьогодні-завтра хочуть розпочати глушити спецзасобами інтернет зв’язок для того, аби запустити інформацію про капітуляцію України. Пам’ятайте, що це брехня. Таким чином агресор хочуть змусити місцеве населення здаватися і перестати здійснювати супротив військам РФ.

Останнє редагування 01 березня 2022, 16:56

Відео

0
репостів
0
репостів