Розділ Події

Славутчани провели в останню земну дорогу захисника України Віталія Мельниченка

Автор 10 липня 2024, 16:35

10 липня у Славутській громаді знову скорботний день. Славутчани проводжали в останню земну дорогу сина України, справжнього Героя – Мельниченка Віталія Миколайовича, який за свободу і незалежність нашої держави віддав найцінніше – своє життя.

Народився Віталій 07 листопада 1971 року в селищі міського типу Ківшарівка Куп'янського р-ну Харківської області.

У 1986 році здобув загальну середню освіту у Середній школі номер 12 смт Ківшарівка.

З 1986 по 1989 рік навчався в Куп'янському медичному училищі за спеціальністю “фельдшер”.

1990 року був призваний на строкову службу до лав Збройних Сил України.

1993-1996 роки — працював на Куп'янській Митниці.

2003-2005 роки — був охоронцем на власному підприємстві у м. Харків.

З 2005 по 2023 рік працював на підприємстві "ДАНА", а згодом на товаристві з обмеженою відповідальністю "АГРОПРОДУКТ" у місті Харків.

З початком повномасштабного вторгнення окупантів родина Віталія переїхала до міста Славута.

У липні 2023 року був мобілізований до лав Збройних Сил України.

З липня по вересень 2023 року був курсантом навчального батальйону зв'язку у місті Полтава. Далі проходив службу в єгерському батальйоні військової частини А 4056 на посаді старший телефоніст відділення зв'язку.

За сумлінне виконання службових обов’язків нагороджувався Почесною грамотою командування.

Виконуючи бойове завдання із захисту Батьківщини, старший сержант Мельниченко Віталій Миколайович загинув 03 липня 2024 року внаслідок мінно-вибухової травми несумісної з життям в районі населеного пункту Новоселівка Перша Покровського району Донецької області.

У Героя залишилися дружина та син.

Рідні згадують Віталія як справжнього патріота України, дуже розумну і добру людину, який завжди піклувався про свою родину, мав багато друзів і товаришів, яким старався допомагати... Любив дуже тварин та багато читав. Захоплювався комп'ютерною технікою.

Громадське прощання з українським Героєм відбулося у Палаці культури, заупокійна панахида — в церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Поховали Віталія на «Новому кладовищі» з усіма військовими почестями.

Міський голова та депутатський корпус Славутської міської ради висловлюють щирі слова співчуття рідним та близьким відданого воїна України.

Мужній воїн з честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина, патріота щодо захисту своєї держави. До останнього залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині.

Слава Україні! Героям Слава!

Пресслужба Славутського МВК

0
репостів
0
репостів