Розділ Події

Під час церемонії прощання присвоїли звання полковника: пішов у засвіти Олександр Ровенчук

Автор 08 травня 2024, 19:25

Сьогодні, 8 травня, у День пам’яті та перемоги над нацизмом у другій світовій війні Нетішин знову вмивається слізьми… Пекучий біль ятрить згорьовані серця. Сонячного весняного дня над містом знову лунала журлива «Плине кача»… В останню дорогу проводили земляка, вірного сина, сильного і молодого Воїна-Захисника Олександра Ровенчука, полковника, коменданта першої прикордонної комендатури швидкого реагування прикордонного загону Державної прикордонної служби.

Він загинув 5 травня на передній лінії фронту від ворожої кулі в місті Вовчанськ Харківської області.

Страшна війна… Неймовірно високою ціною дається мирне небо над головою… Невимовні і непоправні втрати… Живим коридором, навколішки, схиливши голови, з прапорами та квітами у руках зустрічали Героя в нашій громаді. Багатолюдним було прощання з Олександром Ровенчуком біля домівки, де він проживав. Боляче та важко було усім…Рідні, близькі, друзі, однокласники, бойові побратими, священнослужителі, містяни віддали шану та попрощалися із полеглим захисником на площі перед будівлею виконкому міської ради. Люди не стримували сліз...

Посмертно Воїну Олександру Ровенчуку, під час церемонії прощання, присвоєно звання полковника.

Велелюдною ходою громада провела Захисника до Собору архістратига Божого Михаїла та архангела Гавриїла ПЦУ, де священнослужителі здійснили чин похорону.

Нестерпна втрата найкращих синів України залишає глибокі рани й криваві сліди на рідних українських чорноземах. У жорнах клятої російсько-української війни безупинно сіється смерть. Все більше і більше молодих, сильних чоловіків у розквіті сил, наших Героїв, втрачаємо навічно...

Ми в неоціненому боргу перед славними воїнами України. Вшановуючи подвиг Олександра Ровенчука, низько вклоняємося в скорботі перед близькими та рідними Героя, розділяємо ваш біль.

Вічна пам’ять і слава мужньому Воїну-Захиснику! Доземний уклін! Він назавжди залишиться в нашій пам'яті справжнім патріотом та борцем за незалежність.

Слава Україні! Героям Слава!

Відділ з організаційних питань НМР

0
репостів
0
репостів