Розділ Події

Шепетівчани доєдналася до Мегамаршу у вишиванках

Автор 18 травня 2014, 17:35
17 травня патріотично налаштовані мешканці Шепетівки взяли участь в Мегамарші у вишиванках. Участь у дійстві взяли:в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, молодь, творчі колективи, представники засобів масової інформації, громадськість міста.
Розпочався святковий захід виступом творчих колективів Шепетівки: муніципального духового оркестру під керівництвом Івана Кабація, зразкового ансамблю естрадної пісні міського будинку культури «Водограй», народного-аматорського хорового колективу первинної організації УТОС «Пролісок».Вітаючи учасників Мегамаршу, Михайло Полодюк сказав: «Об'єднати шепетівчан у вишитому одязі — значить вкотре навернути їх до першоджерел, до українських традицій, до духовності. Вишиванка споконвіку вважалася оберегом від злих сил, святинею, яка надихала на дії, яка ідентифікувала українців як самобутню націю. У цей знаковий для України час ми маємо повертатись до нашої історії, нашого коріння, знаходити себе, а значить і творити своє майбутнє».

По завершенні святкового концерту одягнуті в український національний одяг, з державною символікою, учасники святкового маршу під акомпанемент духового оркестру пройшли центральними вулицями міста. Учасників ходи радо вітали мешканці міста та приєднувалися до них.

Попереду колони молодь несла Державний Прапор України, за ними йшли містяни. Знаковим є те, що шепетівчани прийшли на свято цілими сім‘ями. У марші взяли участь чимало дітей, які вмощувалися на плечах батьків.

Тішило око розмаїття вишиванок: від старовинних прадідівських, вишитих хрестиком до сучасних стилізованих, сорочок вишитих гладдю, жіночих суконь.

Символічно, що повернувшись до сцени на площі Т.Шевченка, учасники заходу декламували вірші Великого Кобзаря. А також з нагоди 200-річчя від Дня народження Пророка українського народу шепетівчани масово продекламували його твір – Сон, та запустили у небо безліч кульок в кольорах національної символіки.

Парад вишиванок закінчився виконанням гімну України, який охоче заспівали учасники акції.

Кількість шепетівчан та гостей міста, які взяли участь у заході засвідчила, що українці єдині, вони готові протистояти будь-яким загрозам і розбудовувати Українську Національну Державу.

Відео

0
репостів
0
репостів