Розділ Події

У Шепетівці вшанували велич духу Великого Кобзаря

Автор 08 березня 2024, 12:46

З нагоди відзначення 210-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, громадського діяча та національного героя й символа України Тараса Григоровича Шевченка відбулось покладання квітів до погруддя Великого Кобзаря за участі міського голови Віталія Бузиля та керуючого справами виконавчого комітету Наталії Білас, депутатів міської ради, освітян та громадськості.

В історії кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Григорович Шевченко, чия велич полягає в тому, що він зумів повернути нам свою національну гідність і необхідність боротися за відновлення незалежної Української держави. Його безмежна любов до українців і України проявлялася в тому, що він навчав і переконував нас про можливість щасливого життя тільки в своїй незалежній державі.

Шевченко – велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець за справедливість, за національне і духовне відродження України.

Народе мій, для всіх завжди відкритий,
Не вір, що воля з’явиться сама,
Не дай себе підступно обдурити —
Мовляв, дороги іншої нема….

Україна – це особистості, які формують обличчя її історії.

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів