Розділ Події

Йому виповнилось лише 22 роки: у Нетішині прощались з нацгвардійцем Назаром Ковальчуком

Автор 04 лютого 2024, 19:48

Вчора, у суботу, 3 лютого, Нетішин знову об’єднало горе болючої втрати… Війна безжально обірвала життя Воїна Світла. Знову «Гей, пливе кача…» тужливо линула над містом, сльози давили душу, знову «живий «ланцюг з національною символікою над дорогою, якою востаннє повертався до рідного міста Мужній Воїн-Захисник України 22-річний Назар Ковальчук, солдат-нацгвардієць, помічник гранатометника батальйону оперативного призначення.

Воїн помер 31 січня у лікарняному закладі Запоріжжя. Спочатку він боровся на фронті за Україну, а потім медики боролися за нього … Осколкове поранення виявилось несумісним із життям - 28 січня у н.п. Вербове Запорізької області отримав тяжку мінно-вибухову травму.

У липні 2023-го Назар уклав контракт з в/ч 3043 Національної гвардії України, а в листопаді йому виповнилось лише 22… Попри свій зовсім молодий вік прийняв рішення боронити рідну землю зі зброєю в руках.

Наш Мужній воїн прожив зовсім коротке, проте свідоме життя справжнього чоловіка та щирого патріота України.

Велелюдним було прощання з Новітнім Героєм. Плакали усі…Розпач, сум, ненависть до ворога, котрий нищить цвіт нації – молодих сильних сміливих хлопців, які у важкий для країни час виростають до Героїв.

Чин похорону відбувся у Соборі святого архистратига Божого Михаїла та архангела Гавриїла ПЦУ. Поховали Небесного Лицаря Назара Ковальчука в селі Садки на Острожчині.

Словами не загоїти в серці болючу рану втрати, адже смерть найріднішої людини – велике випробування. У цю гірку мить нетішинська громада поділяє горе близьких та рідних Дякуємо за подвиг і низько схиляємо голови у глибокій скорботі та пошані перед світлою пам’яттю Героя-Захисника.

Герої не вмирають! Вони назавжди залишаться в наших серцях.

Не забудемо! Не пробачимо!

Відділ з організаційних питань НМР

0
репостів
0
репостів